Lansarea oficială Android 12, confirmată pentru telefoanele Pixel

13.09.2021
Lansarea oficială Android 12, confirmată pentru telefoanele Pixel

În urmă cu doar o săptămână Google lansa cea de-a cincea și ultima versiune Android 12 beta, dezvăluind forma finală de prezentare a interfeței și funcționalitatea următoarei revizii majore de Android.

Potrivit informațiilor conținute într-un document Google oficial, Android 12 va ieși în scurt timp din versiunea beta, versiunea finală de firmware urmând să fie livrată pe telefoanele din seria Pixel începând cu data de 4 octombrie. Tot atunci va fi publicat și codul sursă pe Android Open Source Project (AOSP), versiunea generică de Android 12 fiind astfel pusă la dispoziția producătorilor OEM pentru personalizare și adaptare. Din păcate asta înseamnă că în ziua lansării doar telefoanele din seria Pixel vor dispune de versiunea stabilă Android 12, putând dura chiar și câteva luni pentru ca restul industriei să ajungă din urmă.

Android 12

Comparat cu versiunea Android 11, a lansată oficial pe 8 septembrie 2020, Android 12 a venit cu mult mai multe modificări, atât la partea de interfață dar și a tehnologiilor software, fapt ce justifică întârzierea de aproape o lună. Din păcate, un efort similar se impune și din partea producătorilor de dispozitive, care trebuie să-și adapteze pachetele de servicii și aplicații bundle la stilul de interfață “Material You”, mult mai colorată decât versiunea anterioară de interfață.

În primă fază, probabil că vom vedea Android 12 doar pe telefoane din gama premium, livrate de producători precum Samsung, Xiaomi, OnePlus și Oppo, începând cu luna decembrie.

Interesant este că presupusul document Google nu face nicio referire la următorul telefon-flagship, Pixel 9, despre care aflăm din alte zvonuri că ar urma să fie dezvăluit abia pe 19 octombrie. Iar cum este puțin probabil ca Google să anunțe o versiune majoră de Android fără un nou telefon Pixel care să-i demonstreze capabilitățile, putem deduce că una dintre datele de lansare menționate este probabil eronată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult