Android 12 va reprezenta aplicațiile în curs de instalare folosind o animație inspirată de iOS

16.02.2022
Android 12 va reprezenta aplicațiile în curs de instalare folosind o animație inspirată de iOS

Adresând problema aplicațiilor de mari dimensiuni (ex. jocuri), Google va introduce sub Android 12 o animație inspirată de la platforma rivală iOS, reprezentând chiar în scurtătura aplicației procesul de instalare sau actualizare.

Astfel, utilizatorii de Android care tocmai au ales pentru instalare o aplicație sau joc de Android foarte „voluminos”, cu multe fișiere rămase de descărcat prin conexiunea la internet, vor putea interpreta progresul etapei de instalare pe baza unei animații sugestive, luând forma unei bare de progres care încercuiește pictograma aplicației, redată pe ecranul telefonului în modul alb-negru.

Concret, tot ce e de știut pentru utilizatorii de Android este că până la dispariția barei de progres circulară aplicația respectivă va oferi funcționalitate cel mult parțială, sau cu unele încetiniri de performanță cauzate de instalarea încă derulată în fundal. Odată ce procesul de instalare este complet, pictograma aplicației va apărea în culorile obișnuite și fără bara de progres.

Vestea proastă este că noua funcționalitate necesită un anumit nivel de cooperare din partea dezvoltatorilor software, fără de care bara de progres va indica doar timpul rămas până vei putea porni aplicația respectiv. În mod ideal, simbolul afișat pe Android în jurul scurtăturii aplicației ar trebui să indice doar funcționalitate parțială în aplicațiile respective, sugerând că anumite elemente încă sunt în plin proces de instalare. Anunțată încă de vara trecută sub numele „play as you download”, tehnologia intenționată mai ales pentru dezvoltatorii de jocuri pentru Android permite instalarea etapizată a aplicației. Spre exemplu, la instalarea unui joc nou vei aștepta doar pentru descărcarea primului nivel, restul fișierelor putând fi descărcate chiar în timp ce te joci.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult