Android 13 va permite setarea individuală a limbii pentru fiecare aplicație instalată

26.12.2021
Android 13 va permite setarea individuală a limbii pentru fiecare aplicație instalată

Android 13 va fi prima versiune de OS care diferențiază limba selectată pentru afișarea interfeței Android de cea folosită în aplicațiile preferate, rezolvând astfel multe probleme pentru utilizatorii care nu sunt vorbitori nativi de Engleză.

Deși este mai simplu de implementat, setarea limbii în timpul configurării inițiale a telefonului sau tabletei cu Android este departe de a oferi soluția ideală. În realitate, mulți utilizatori setează Engleza ca limbă implicită chiar dacă nu sunt vorbitori nativi, doar pentru că majoritatea aplicațiilor arată mai bine și sunt mai ușor de înțeles fără traduceri mai mult sau mai puțin reușite, pierzând în schimb funcționalitatea care e strict legată de limba selectată. Spre exemplu, unele aplicații oferă suport pentru interacțiune vocală, care însă este legată de limba selectată pentru afișarea interfeței. Astfel, chiar dacă o aplicație de navigare GPS suportă căutarea adreselor în Limba Română, selectarea limbii de afișare a interfeței pe Engleză îți va nega acest ajutor foarte convenabil.

Un alt exemplu este setarea aplicației preferate de mesagerie pe Engleză. Sub Android 13, vei putea beneficia de auto-corecții în limba ta nativă pentru mesajele tastate și chiar dicta răspunsuri folosind recunoaștere vocală, indiferent de limba selectată pentru afișarea interfeței. Setările relevante vor putea fi găsite în meniul Settings > Language & input > app languages, diferențiate pe criteriul interfeței Android, interfața de afișare a aplicațiilor și limba folosită în aplicația pentru tastatură. Deocamdată, aceste modificări se află în stadii timpurii de implementare, folosind API-ul dezvoltat deja pentru Android 12.

Între timp, Samsung și Xiaomi au încercat deja să implementeze setări individuale per-aplicație, însă fără suportul Google inițiativele s-au oprit la reglaje pentru volumul sonor, mai ușor de pus în practică fără a risca probleme majore de compatibilitate cu actualul nucleu Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult