Android 14 ar putea fi ultima actualizare majoră pentru aceste telefoane Samsung

21.07.2023
Android 14 ar putea fi ultima actualizare majoră pentru aceste telefoane Samsung

Deși acordă cea mai lungă perioadă cu acces la actualizări de Android, Samsung a trecut la „calendarul” de patru ani relativ recent, rămânând destule modele Galaxy cu acces la numai trei ani de actualizări majore.

Cu excepția Apple, Samsung este singurul mare jucător din piața smartphone care oferă patru ani cu actualizări majore de firmware pentru dispozitivele nou lansate. Însă chiar și așa, oferta acoperă doar seria Galaxy S și anumite modele Galaxy A, M și F.

Concret, Samsung a anunțat în 2020 că toate telefoanele Galaxy din gama flagship lansate după anul 2019 vor primi trei upgrade-uri pentru versiunea de Android, în schemă intrând și cele mai populare modele Galaxy A. Ulterior, programul a fost extins la patru ani, însă doar pentru modele lansate recent.

Astfel, unele serii Galaxy A foarte populare sunt pe cale să atingă deja limitele primei extinderi a programului de actualizări, urmând ca după update-ul la Android 14 să rămână doar cu acces la actualizări esențiale de securitate.

Deși sunt ceva șanse ca, într-un gest menit să consolideze buna reputație a companiei, Samsung să suplimenteze anul viitor lista dispozitivelor eligibile pentru actualizare la Android 15, acestea sunt câteva dispozitive pentru care Android 14 ar trebui să fie a treia și ultima mare actualizare de firmware:

  • Galaxy A52
  • Galaxy A52s
  • Galaxy A52 5G
  • Galaxy A72
  • Galaxy Tab S7 FE

Spre exemplu, lansat inițial cu versiunea Android 11, Galaxy A52 a vândut milioane de exemplare, Samsung fiind în egală măsură motivat să-și mulțumească fanii în continuare, dar și să-i îndrume cât mai discret spre cumpărarea unui telefon Galaxy de generație mai nouă. Rămâne de văzut care va fi până la urmă strategia aleasă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult