Android 5.1 ar putea fi lansat în martie

Android 5.1 ar putea fi lansat în martie

Deşi au început deja să apară informaţii despre un eventual Android 5.2, doar câteva dispozitive au rulează deja versiunea 5.1. Este vorba despre dispozitivele Android One, care vin deja cu software-ul preinstalat. Cei care deţin alte dispozitive încă aşteaptă notificarea de update, care se pare că va întârzia până în luna martie, afirmă cele mai recente zvonuri. Cele mai noi informaţii despre noua variantă de Android sugerează că în câteva săptămâni, Google va lansa un Maintenance Release pentru sistemul său de operare, care va ajunge mai întâi pe dispozitivele Nexus şi cele Google Play Edition.

Informaţiile vin de la Mo Versi de la HTC, care a declarat că HTC One M7 Google Play Edition va primi update-ul 5.1 în luna martie. Acesta a fost unul dintre primele terminale care au primit update-ul Lollipop, iar includerea sa pe lista celor care vor primi mai întâi Android 5.1 nu ar fi ieşită din comun. Alături de smartphone-ul de la HTC, ar fi logic să presupunem că şi dispozitivele Nexus vor avea acces la cel mai recent sistem de operare.

În ciuda faptului că se face trecerea de la .0 la .1, noutăţile incluse sunt destul de puţin importante. Acest update pare mai degrabă să încerce să şlefuiască colţurile ascuţite ale variantei lansate în toamna anului trecut, decât să adauge funcţii noi. Lista neoficială de modificări include opţiunea de a trece dispozitivul în mod silent complet (fără vibraţii), îmbunătăţiri la capitolul stabilitate a sistemului de operare, o mai bună gestiune a memoriei RAM şi chiar rezolvarea unor probleme care cauzau închiderea aplicaţiilor. Având în vedere că deja Lollipop stă deja mai bine decât iOS 8 la capitolul stabilitate a aplicaţiilor, vestea că 5.1 ar putea aduce o experienţă mai plăcută ar trebui să bucure toţi fanii platformei.

Nici problemele legate de conexiuni nu par a fi ignorate. Android 5.1 va rezolva problemele terminalelor care consumau prea multă energie atunci când erau conectate la WiFi sau care nu puteau să se conecteze la anumite reţele, problemele legate de controlul vocal, problemele legate de notificări, cât şi alte bug-uri minore. Aceste informaţii nu sunt încă confirmate de Google, ci au fost listate de către cei care au utilizat noile dispozitive Android One lansate în Indonezia. De asemenea, dispozitivele echipate deja cu Android 5.1 nu au criptarea datelor stocate activă în mod implicit. Google pare să fi luat decizia de a dezactiva această funcţie după ce a fost descoperit faptul că performanţa dispozitivelor este diminuată atunci când criptarea este activă.

Dacă zvonurile sunt sau nu adevărate vom afla în curând, întrucât nu mai durează mult până la data la care se presupune că noul Android va fi lansat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult