Android 5.1 poate să evite reţelele wireless fără internet

Android 5.1 poate să evite reţelele wireless fără internet

Android 5.1 abia a început să apară pe câteva dintre dispozitivele din gama Nexus, însă deja sunt descoperite câteva funcţii pe care Google nu le-a prezentat odată cu anunţul oficial. Printre acestea se regăseşte şi o funcţie foarte atractivă pentru cei care folosesc multe reţele wireless pentru conectarea la internet, care poate să îmbunătăţească experienţa utilizatorilor prin omiterea anumitor puncte de acces.

Gestiunea reţelelor WiFi de pe Android oferă conectare automată la routerele şi punctele de acces care au fost folosite în trecut. Nu toate reţelele wireless sunt conectate la internet, iar Android 5.1 va putea să le recunoască pe cele care oferă viteze prea mici pentru a fi utilizabile, sau care nu au deloc acces la reţelele din afară. Odată ce te conectezi la un astfel de router, sistemul de operare va reţine numele său şi nu se va mai conecta automat altă dată, atunci când este disponibil.

Sub numele punctului de acces din listă în loc de textul „salvat”, va apărea un mesaj care indică faptul că reţeaua nu oferă acces la internet şi că a fost omisă din lista celor la care dispozitivul se conectează automat. Funcţia va scuti utilizatorii de multe bătăi de cap, mai ales în locuri frecventate des, unde un astfel de router fără acces la internet ar putea tăia conexiunea de date mobilă şi ar împiedica primirea de notificări pentru aplicaţii care funcţionează online.

Această funcţie este doar o mică parte din Android Lollipop 5.1 şi demonstrează că Google lucrează intens la îmbunătăţirea experienţei de utilizare pe noul său sistem de operare. Curios însă că anunţul oficial al software-ului nu a inclus şi detalii despre astfel de mici diferenţe de funcţionalitate şi interfaţă, compania preferând să vorbească despre noutăţi cu greutate mai mare precum adăugarea suportului pentru apeluri HD Voice şi pentru terminale Dual-SIM. Cei care vor să facă upgrade la noul Android 5.1 pot momentan să o facă doar de pe terminalele Nexus 5, Nexus 7 2012 şi Nexus 10.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult