Android 7.0 Nougat ar putea fi lansat săptămâna viitoare pe telefoanele Nexus

19.08.2016
Android 7.0 Nougat ar putea fi lansat săptămâna viitoare pe telefoanele Nexus

De obicei lansarea unei noi versiuni a sistemului de operare Android are loc spre finalul anotimpului ploios, în octombrie sau noiembrie, însă anul acesta planurile Google ar putea fi puţin diferite. Conform unui calendar de lansări ale unui operator canadian, lansarea lui Android 7.0 Nougat ar putea fi mai aproape decât ne aşteptam, debutul urmând să aibă loc în cursul lunii august, pe dispozitivele Nexus 5X şi Nexus 6P.

Google nu a oferit încă nicio dată de lansare pentru Android Nougat şi nici nu a anunţat vreun eveniment de lansare dedicat acestuia. În general, o nouă versiune a popularului sistemul de operare mobil era acompaniat de un eveniment în cadrul căruia erau dezvăluite şi dispozitive Nexus pentru anul respectiv, care ar fi fost primele cu suport pentru noul software.

Telus susţine însă că smartphone-urile LG Nexus 5X şi Huawei Nexus 6P vândute prin intermediul magazinelor sale, vor primi update la „Android N” pe data de 22 august. Pe aceeaşi listă se regăsesc şi diverse actualizări de securitate pentru dispozitive Nexus şi Samsung, cât şi un update pentru BlackBerry PRIV, programat tot pentru data de 22 august.

Având în vedere că cele mai recente zvonuri poziţionau lansarea noilor Nexus-uri realizate de HTC undeva spre finalul lunii septembrie, nu ar fi ieşit din comun să vedem o versiune beta de Android Nougat aproape finalizată pentru actualele 5X şi 6P, care să precede lansarea oficială care ar putea avea loc în septembrie. Pe de altă parte, Google ar putea lansa oficial sistemul de operare, urmând ca la o lună distanţă să aducă pe piaţă şi noua sa gamă de smartphone-uri.

Nu rămâne decât să aşteptăm data de 22 august să vedem dacă într-adevăr Nexus 5X şi 6P vor primi actualizare la Android 7.0.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult