Android 8.1 va limita numărul de notificări ce pot fi emise de aplicaţii în mod simultan

Android 8.1 va limita numărul de notificări ce pot fi emise de aplicaţii în mod simultan

Google pregăteşte o serie de modificări pentru îmbunătăţirea experienţei de utilizare Android, vizând tema de interfaţă, organizarea meniurilor şi permisiunile acordate aplicaţiilor care rulează în fundal.

Astfel, utilizatorii de Android 8.1 vor avea la dispoziţie „automatic dark theme”, o temă de interfaţă care se adaptează automat în funcţie de conţinutul redat pe ecran (ex. imaginea wallpaper), ajustând culorile pentru app drawer, foldere şi meniul quick settings. Tot la capitolul optimizări avem şi o nouă versiune a meniului Power, suport pentru afişarea nivelului bateriei la accesorii Bluetooth şi o limită asupra numărului de notificări ce pot fi emise simultan de aplicaţiile care rulează în fundal.

Situaţie des întâlnită imediat după restabilirea conexiunii la internet, sau la pornirea ecranului după o perioadă mai lungă de inactivitate, sincronizarea mesajelor nou recepţionate declanşează o adevărată cacofonie de alerte sonore emise în succesiune rapidă. În viitor, fiecare aplicaţie va fi limitată la o alertă sonoră în fiecare secundă, sunetele emise în mod succesiv fiind ascunse automat.

Trebuie spus că notificările emise în succesiune rapidă nu sunt pierdute, acestea apărând în lista de notificări chiar dacă sunetele asociate nu sunt redate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult