Android în mai 2017: Nougat urcă pe locul 5 în clasamentul versiunilor de Android. Gingerbread este în creştere

03.05.2017
Android în mai 2017: Nougat urcă pe locul 5 în clasamentul versiunilor de Android. Gingerbread este în creştere

După cum era de aşteptat, Android Nougat a câştigat foarte mult teren în luna aprilie. Lansările de smartphone-uri noi, anunţate iniţial la Mobile World Congress sau imediat după (Galaxy S8, LG G6, Huawei P10) au adus de la sine o creştere mare în topul versiunilor pentru sistemul de operare de la Google. De asemenea, câteva versiuni mai vechi, care păreau să scadă lunile trecute au crescut puţin.

Pe primul loc se regăseşte în continuare deja „bătrânul” Android Lollipop, cu 32% din totalul dispozitivelor active de pe serviciile Google Play. Imediat sub acesta găsim versiunea Marshmallow, cu 31,2%, care mai mult ca sigur că luna viitoare va urca în vârful clasamentului. De asemenea, o altă intrare „veche” în acest top, KitKat, se păstrează bine pe poziţia a treia, cu 18,8% din total. În timp ce Marshmallow şi Lollipop sunt versiuni relativ moderne, Android 4.4 KitKat este o versiune cu mult depăşită.

Ultimele câteva locuri sunt ocupate în ordine de Android Jelly Bean, care încă este instalat pe 9,1% dintre dispozitivele în uz, Android Nougat, cu 7,1% (o creştere cu 2,2% faţă de luna precedentă), Gingerbread, cu 1% şi în cele din urmă Ice Cream Sandwich cu 0,8%. Gingerbread a câştigat 0,1% în ultima lună, în timp ce Ice Cream Sadwich a scăzut cu 0,1%.

Având în vedere că în lunile care urmează vor fi lansate foarte multe dispozitive mid-range şi entry-level cu Android 7.0 Marshmallow, alături de alte câteva modele high-end (precum OnePlus 5), cu siguranţă această variantă a sistemului de operare va urca foarte repede în top, însă va dura ceva vreme până când va depăşi variantele de pe primele două locuri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult