Android L ar putea integra profile de utilizatori pe telefoane

07.08.2014
Android L ar putea integra profile de utilizatori pe telefoane

Sistemul de operare Android include încă de la versiunea 4.2 suport pentru mai multe conturi de utilizatori pe o singură tabletă, însă noul Android L ar putea implementa această funcţie şi pentru telefoane. Informaţiile nu vin de la vreo sursă anonimă, ci chiar de pe pagina de suport tehnic a sistemului de operare mobil de la Google.

Un utilizator a publicat o cerere către echipa de dezvoltare Android pentru implementarea profilelor de utilizatori şi pe telefoane. La scurt timp, un angajat Google i-a răspuns dezvăluind că această funcţie este deja implementată şi va fi prezentă în următoarea versiune publică a sistemului de operare.

Android: Profile de utilizatori

Întrucât nu ne aşteptăm la o altă versiune după 4.4.4 înainte de L, este logic să presupunem că aceasta va fi una dintre noutăţile pe care le vom găsi în noul Android.

Activarea profilelor de utilizatori pe telefoane ar putea ajuta la îmbunătăţirea setărilor de intimitate, putând crea profile „guest” pentru copii şi prieteni, care să nu aibă acces la fişiere personale sau conturi de pe diverse servicii. De asemenea, aceasta ar putea fi o funcţie atractivă şi pentru mediul corporate, putând separa contul de e-mail şi fişierele pe care le foloseşti la serviciu de contul de e-mail şi fişierele personale.

Din păcate, aceste informaţii nu sunt oficiale şi pot fi negate în orice moment de către Google. Nu trebuie decât să aşteptăm lansarea Android L de la sfârşitul acestui an pentru a afla cu siguranţă dacă profilele de utilizatori îşi vor face sau nu apariţia şi pe telefoanele cu Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult