Android Market încă există! Aplicația este listată chiar pe Google Play Store

17.06.2020
Android Market încă există! Aplicația este listată chiar pe Google Play Store

Toată lumea știe ce este Google Play Store, însă sistemul de operare Android nu a fost lansat cu acest magazin. Inițial, Google Play Store se numea Android Market și semăna mai degrabă cu o colecție de aplicații decât cu o platformă de distribuție digitală modernă. Acesta era realizat doar ca un răspuns la App Store-ul de la Apple, de asemenea într-un stadiu incipient de dezvoltare. Se pare însă că Android Market nu a dispărut niciodată, aplicația fiind încă listată pe… Google Play Store.

Vechiul Android Market încă este listat pe magazinul Google

Chiar dacă Android Market s-a transformat într-un adevărat magazin digital, aplicația originală încă există. Listarea de pe Google Play Store nu a dispărut niciodată. O decizie ciudată, având în vedere că cele două magazine sunt la bază același, cu un nume diferit și o interfață nouă. Listarea care încă mai există pare însă să fie o versiune dedicată pentru tablete. La vremea respectivă, magazinele pentru diferitele tipuri de dispozitive nu erau 100% unificate.

Listarea de pe Play Store vorbește despre magazinul de aplicații Android Market care a fost optimizat pentru Android 3.0 Honeycomb. Acesta ținea la momentul respectiv peste 150.000 de aplicații și jocuri și permitea review-uri din partea utilizatorilor și rating de la 1 la 5 stele.

Pentru cei care nu își amintesc, Android 3.0 Honeycomb a fost o versiune de Android dedicată tabletelor. La momentul respectiv, telefoanele foloseau în continuare Android 2.3 Gingerbread. Atât versiunile 2.3, cât și 3.0 au fost apoi înlocuite de versiunea Android 4 Ice Cream Sandwich, care a unificat interfețele de tabletă și telefon într-una singură, unitară. Tot în perioada Android 4 – Android 5 a apărut și ideea de Google Play, o suită de servicii unificate ale companiei.

Desigur, aplicația Android Market nu poate fi instalată pe dispozitivele moderne. Aceasta este compatibilă exclusiv cu Android 3.0 Honeycomb și nu poate fi descărcată pe alte versiuni de Android. De altfel, aceasta nu mai are nici capturi de ecran listate pe pagina oficială. Pare să fie doar o pagină uitată de către Google online încă din 2012, când Android Honeycomb era cea mai recentă versiune a sistemului de operare.

via Android Police

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult