Android N are acum un nume oficial: Nougat

01.07.2016

Google a tot vorbit în ultimele luni despre noul Android N, însă a întâmpinat probleme în găsirea unui nume pentru acesta. Compania a decis să lase alegerea în mâinile comunităţii, oferind un site în care să înscrie sugestii. După numărarea voturilor, s-a ajuns la un rezultat care poate părea suprinzător pentru unii: Nougat. Anunţul a fost făcut prin intermediul unui clip video, care include şi dezvăluirea statuii Android din faţa sediului Google.

Android 7.0 „N” părea să fie pe cale de a fi numit Nutella, alăturarea sistemului de operare mobil de un brand celebru dovedindu-se a fi o strategie de succes în trecut. Android 4.4, ultima versiune înainte de schimbarea interfeţei cu „Material Design”, s-a numit KitKat, deci Nutella nu ieşea din discuţie. Cu siguranţă însă, negocierea unei înţelegeri cu faimosul producător de dulcuri nu a decurs conform planurilor, iar Google a fost nevoit să apeleze la utilizatorii de Android.

Odată cu alegerea numelui Nougat, se pare că Google începe să limiteze importanţa acestor nume de cod. Pe lângă faptul că nu a mai ales singură numele, compania începe să facă referinţă la noul Android ca „Android 7.0 Nougat”, punând mai mult accent pe numărul versiunii. Probabil unul dintre motivele pentru care noul update nu pare să fie atât de mult promovat precum cele care au venit înainte este faptul că majoritatea schimbărilor nu sunt evidente imediat.

Android Nougat va veni cu schimbări ale modului în care funcţionează multitasking-ul, va îmbunătăţi funcţia Doze, va adăuga posibilitatea de a realiza ferestre asemeni sistemelor de operare desktop pentru producătorii de hardware care doresc această capabilitate (modelele Nexus nu vor beneficia de aceasta) şi va adăuga alte câteva elemente noi în interfaţă pentru a facilita accesul rapid la diverse funcţii.

Citeşte şi Google a lansat Android N Beta. Cum îl descarci şi ce aduce nou

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video