Android O este aproape gata. Ultima versiune Developer Preview a fost lansată

25.07.2017
Android O este aproape gata. Ultima versiune Developer Preview a fost lansată

Dezvoltarea noului Android O se apropie de final, ceea ce înseamnă că lansarea sa este foarte aproape. Google a lansat cea de-a patra versiune beta dedicată dezvoltatorilor de software, care pare să reprezinte şi canditatul final pentru lansare. Astfel, Android O este acum complet din punct de vedere al funcţionalităţii, urmând ca în continuare să fie rezolvate doar problemele semnalate de utilizatori.

Android Nougat s-a lansat anul trecut în luna august, deci nu ar fi ieşit din comun ca noul Android O să ajungă pe piaţă la fix un an distanţă. Spre diferenţă de Nougat, O este doar o versiune care aduce îmbunătăţiri la nivel de optimizare, oferind timpi de încărcare mai scurţi, consum de energie mai eficient şi alte câteva mici ajustări. Cele mai evidente diferenţe între cele două variante vor fi probabil modul de utilizare picture-in-picture, funcţia de machine learning integrată şi câteva diferenţe de design la nivelul notificărilor şi butoanelor de navigaţie.

Versiunea a patra de Developer Preview pentru Android O este acum disponbilă pe Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player şi cele două dispozitive Pixel, lucru care sugerează că debutul sistemului de operare în mod oficial va avea loc tot pe aceste câteva dispozitive oficiale Google. Partenerii Google vor aduce apoi în lunile care urmează actualizări ale telefoanelor deja lansate, în timp ce multe dintre dispozitivele noi vor fi livrate în continuare cu Android Nougat. Cel mai probabil, Android O va fi pre-instalat pe dispozitivele care vor debuta în 2018, probabil singurele smartphone-uri din 2017 care vor fi livrate cu acesta vor face parte din familia de dispozitive „Pixel”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult