Android P primeşte modificări la nivelul interfeţei, acomodând noile tipuri de ecrane cu „breton”

Autor: Aurelian Mihai 12.02.2018
Android P primeşte modificări la nivelul interfeţei, acomodând noile tipuri de ecrane cu „breton”

Ne place sau nu, iPhone X stabileşte tendinţele pentru viitoarele generaţii de telefoane cu Android, ecranul cu „breton” urmând să fie o apariţie comună la mai toate categoriile de preţuri.

Google încă nu a reuşit să aducă versiunea Oreo decât la 1.1% dintre utilizatorii de Android, dar asta nu opreşte compania să pregătească următoarea versiune, Android P.

Unul din ţelurile fixate pentru Android P este îmbunătăţirea aspectului interfeţei, pentru a face pe plac utilizatorilor iPhone care poate ar dori să treacă în tabăra Android. Totodată, o interfaţă bine realizată ar putea pune în avantaj platforma Android, mai ales acum, când Apple dă semne că va amâna propriile planuri pentru revizuirea interfeţei iOS.

În schimb, Apple pare că va concentra eforturile pentru îmbunătăţirea securităţii şi stabilitatea versiunii iOS 12, acestea fiind atuurile tradiţionale în faţa platformei Android.

Noua direcţie conturată de Google pare că este urmată şi de producătorii hardware, zvonurile care anunţă telefoane Android cu „breton” decupat la partea de sus a ecranului apărând aproape zilnic.

În paralel, Google lucrează şi la o mai bună integrare a serviciului Google Asistant cu platforma Android, punând la dispoziţia dezvoltatorilor facilităţi pentru integrarea directă a acestui serviciu cu aplicaţiile proprii. Schimbări importante vizează şi bara Google Search afişată la partea de sus a ecranului principal, extinzând funcţionalitatea cu ajutorul Google Assistant.

Dacă Google păstrează calendarul folosit anii anteriori, prima versiune Preview a sistemului Android P ar putea fi anunţată în cursul lunii martie, urmând ca dezvăluirea oficială a noutăţilor din Android P să aibă loc în cadrul conferinţei Google I/O, programată pentru luna mai. Următorul pas ar fi lansarea oficială Android P, împreună cu o nouă generaţie de telefoane Pixel, nu mai devreme de această toamnă.

 

Tags: