Angajaţii Microsoft au dezvăluit secretele Windows 7

Angajaţii Microsoft au dezvăluit secretele Windows 7

Cu două săptămâni în urmă, Bill Gates a anunţat că Windows 7, “urmaşul” sistemelor de operare Windows XP şi Vista, ar putea să apară anul viitor, înainte de termenul de “aproximativ trei ani” pe care îl stabilise oficial compania.

Produsul a purtat mai multe nume de cod şi a fost dezvoltat în echipe mici, care uneori nici nu ştiau la ce contribuie. Recent, secretul “a scăpat”: Seven este urmaşul sistemelor de operare XP şi Vista, unul mai puternic şi mai bine dezvoltat atât pe partea de programare, cât şi interfaţă grafică.

Bill Gates prezintă Windows 7

Ce ascunde cifra 7?

Windows 7 este considerat de creatorii lui unul dintre cele mai puternice şi mai bine gândite de până acum sisteme de operare; mai mult decât atât, va fi mult mai prietenos cu utilizatorul decât Vista. “E creat pe structura de bază a Windows Vista, dar toată partea de programare a fost îmbunătăţită, foloseşte chiar mai puţine resurse decât predecesorul său şi, din câte am înţeles noi, va ieşi pe piaţă ca fiind varianta mult îmbunătăţită a Windows Vista”, a explicat Ariel Mateş, ce lucrează ca editor tehnic în Redmond, Statele Unite, la sediul Microsoft.

Una dintre cele mai mari schimbări a viitorului Windows Seven este aşa numitul “Recover Center” care va apărea în panoul de control al sistemului de operare. Cu acest program, utilizatorii vor fi capabili să repare Windows-ul sau fişierele care au fost afectate, spre exemplu, de un virus, fără să mai fie necesară reinstalarea. Un alt plus îl reprezintă faptul că niciun fel de alte date nu vor fi afectate de “reparaţii”.

Windows 7 desktop

“Totuşi, una dintre marile surprize cu care Seven se va lansa este opţiunea de Touch Screen. Utilizatorul va putea să deschidă unele opţiuni, precum My Computer, cu degetele, şi să mărească sau să micşoreze pozele tot cu degetele.

Mai multe despre secretele viitorului sistem de operare Windows 7 au fost dezvăluite în exclusivitate pentru CLUJEANUL, de către doi angajaţi ai Microsoft originari din Cluj: Adrian Boca şi Ariel Mateş.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News