Antiviruşi – topul celor mai buni antivirusi

Antiviruşi - topul celor mai buni antivirusi

Antivirusul nu ar trebui să lipsească de pe calculatorul nici unui utilizator conectat la Internet. Ţinând cont de numeroasele ameninţări de la viruşi la spyware şi tot felul de coduri maliţioase, să nu ai un antivirus pe calculator, dacă eşti conectat la Internet, este dovadă de inconştienţă.

Iar dacă tot trebuie să ai antivirus, de ce să nu ai unul dintre cele mai buni? Faptul că un program se autointitulează Antivirus şi se laudă că poate detecta nu ştiu câte zeci de mii de viruşi, nu este o garanţie a eficienţei sale. Măsurarea capacităţii de detecţie a viruşilor nu este un lucru la îndemâna oricui. Un test de antiviruşi este foarte complex, presupune metode specifice şi mult timp.

Virus Bulletin

De aceea, testele de antiviruşi sunt lăsate în seama unor companii specializate, care ştiu ce fac şi oferă rezultate ce nu pot fi tăgăduide, de regulă. Unul dintre cele mai relevante teste de antiviruşi, dacă nu chiar cel mai relevant, este cel realizat de Virus Bulletin. Acest test este recunoscut şi confirmat de toţi marii producători de antiviruşi.

Testul Virus Bulletin nu are scopul de a crea o ierarhie şi a spune acesta este cel bun antivirus, iar acesta este cel mai prost. Nu. Antiviruşii care trec testul sunt buni. Restul sunt de evitat. Cei care trec testul primesc certificarea VB100. Aceasta semnifică faptul că antivirusul în cauză a detectat corect toţi viruşii.

Pentru producătorii de antiviruşi certificarea VB100 are două roluri. Pe de o parte este confirmarea calităţii produsului, iar pe de altă parte este un bun instrument de marketing prin care producătorul încearcă să atragă cât mai mulţi clienţi.

Cele mai noi teste

Cele mai relevante teste sunt, evident, cele mai recente. În general, Virus Bulletin realizează câte un test la fiecare 2 luni. Cel mai nou a fost dat publicităţii chiar luna aceasta. În cadrul său au fost testaţi cei mai importanţi antiviruşi pe platforma Windows Vista cu SP1. Rezultatele testului sunt publicate pe site-ul Virus Bulletin, însă nu pot fi accesate decât de utilizatorii înregistraţi. Şi pentru a te scuti de efort, am salvat în imagini rezultatele publicate pe site-ul VirusBulletin.

Virus Bulletin

Printre antiviruşii care au trecut testul se numără AVG, Avira, Fset, F-Secure, Kaspersky şi Symantec. La polul opus, printre antiviruşii care au picat testul se regăsesc nume precum BitDefender şi McAfee. Reamintesc, aceşti antiviruşi au picat testul realizat pe Windows Vista cu SP1 instalat, versiunea Business Edition.

VB100 pe Windows XP

Cum XP-ul este încă cel mai folosit sistem de operare, pentru majoritatea utilizatorilor, cel mai relevant test este cel realizat pe Windows XP.

Aici dezamăgirea a fost Kaspersky care a picat testul din cauza unui singur virus nedetectat. Alături de el au mai picat testul F-Secure şi AVG. În rest, toţi antiviruşii importanţi, inclusiv BitDefender şi McAfee, au trecut testul.

Virus Bulletin

Cel mai nou test pe Windows XP a fost realizat în iunie 2007. În prezent, ţinând cont de numărul mare de viruşi care apar în fiecare zi, situaţia ar putea fi alta decât cea reflectată de acest test.

Având aceste rezultate la dispoziţie, îţi poţi alege cel mai bun antivirus pentru sistemul pe care îl foloseşti.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News