Aplicaţia de editare foto Adobe Lightroom Mobile este disponibilă şi pe telefoanele Android

15.01.2015
Aplicaţia de editare foto Adobe Lightroom Mobile este disponibilă şi pe telefoanele Android

Compania Adobe oferă un pachet foarte interesant de aplicaţii pentru editarea grafică pe telefoanele şi tablete Apple, însă platforma Android nu a primit până acum aceeaşi atenţie. La aproape un an după lansarea produsului Lightroom pe platforma iOS, şi utilizatorii Android pasionaţi de fotografie pot beneficia de serviciile celei mai celebre aplicaţii pentru procesarea şi editarea imaginilor.

Compatibilă în acest moment doar cu telefoanele Android, aplicaţia Lightroom Mobile poate fi instalată pe căi ocolitoare şi pe o tabletă, însă nu oferă şi o interfaţă optimizată pentru spaţiu mai generos de ecran al acestora. Conform Adobe, acest dezavantaj faţă de platforma rivală iOS va fi însă corectat undeva în cursul acestui an.

La fel ca versiunea echivalentă iOS, Lightroom Mobile permite sincronizarea imaginilor din galeria Lightroom 5 de pe un PC sau Mac şi oferă un pachet destul de bogat de opţiuni de editare. Cea mai importantă opţiune este posibilitatea editării imaginilor RAW, însă pe lista formatelor compatibile de acest tip nu se regăseşte DNG, ceea ce blochează şi editarea imaginilor de acest tip care sunt capturate cu terminalele Android 5.0. Editarea RAW nu se face direct, necesarul de resurse fiind prea mare, ci prin intermediul unei versiuni speciale a imaginii care permite editarea nedistructivă şi sincronizarea modificărilor cu originalul aflat în galeria desktop Lightroom 5.

Opţiunile de editare oferă ajustări pentru balans de alb, temperatură, contrast, expunere, lumini şi umbre, nivelurile de alb şi negru, saturaţie, intensitate şi claritate. La acestea se adaugă o serie de filtre, fără opţiunea creării sau importării unora particularizate, şi opţiuni pentru decupare şi modificare ai altor parametri fizici. Lightroom Mobile oferă şi opţiune pentru managementul unei biblioteci generoase de imagini precum versiunea sa mai mare pentru desktop.

Un produs gratuit, Adobe Lightroom pentru Android oferă o perioadă de încercare de 30 de zile, după care va trebui să optaţi pentru unul dintre abonamentele oferite de Adobe Creative Cloud.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News