Aplicaţia Facebook pentru Windows 8.1 a fost lansată

17.10.2013
Aplicaţia Facebook pentru Windows 8.1 a fost lansată

Cu toţii ştim că programatorii Facebook sunt cam leneşi atunci când vine vorba de aplicaţiile dedicate, însă lansarea acesta a durat mult chiar şi după standardele lor. Într-un final, cu doar câteva ore înainte de lansarea sistemului de operare Windows 8.1, Facebook are o aplicaţie pentru mediul Modern UI.

Având o dimensiune de 11 MB, noua aplicaţie Facebook are o interfaţă asemănătoare cu cea a versiunii pentru iPad, oferind un ecran cu 3 panouri care oferă acces la diversele secţiuni ale site-ului si contului, la Timeline şi la lista de prieteni. Chiar dacă spaţiul de ecran nu este folosit chiar optim, deoarece aplicaţia foloseşte aceeaşi aranjare în pagină aerisită dar cam risipitoare văzută şi în versiunea pentru iOS, aceasta reprezintă un progres faţă de neergonomica utilizare în browser pe o tabletă.

Aplicaţia oferă suport multitasking, deci nu veţi avea probleme să primiţi actualizări în fundal, şi se integrează cu Snap View pentru lucru în paralel cu alt program care sa lase impresia că munciţi. Aplicaţia nu oferă însă acces la setări, Account Settings şi Privacy Settings redirecţionând utilizatorul către site-ul Facebook.

Noul Facebook pentru Modern UI necesită în mod obligatoriu Windows 8.1, însă cum actualizarea de la Windows 8 este gratuită, singurul lucru care vă desparte de instalarea ei este lansarea oficială a noii versiuni, care va avea loc în această după-amiază.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News