Aplicaţia Google Drive pentru PC va fi retrasă

08.09.2017
Aplicaţia Google Drive pentru PC va fi retrasă

Google a decis oprirea suportului tehnic pentru aplicaţia Drive, în versiunile pentru PC şi Mac, urmând ca funcţionalitatea acesteia să înceteze definitiv.

Desigur, serviciul de stocare cloud asigurat de Google nu va dispărea, compania regândind doar modul în care funcţionalitatea acestuia este pusă la dispoziţia utilizatorilor.

Deşi a fost înlocuită de alternativa mai modernă numită Backup and Sync, aplicaţia Google Drive continuă să funcţioneze pe dispozitivele unde este deja instalată. În încercarea de a urgenta trecerea la noua alternativă, Google va trimite utilizatorilor mesaje de avertizare. Afişate începând cu luna octombrie, acestea for informa despre iminenta oprire a suportului tehnic începând cu data de 11 decembrie. Funcţionalitatea aplicaţiei va fi oprită definitiv începând cu data de 12 martie 2018.

Alături de Backup and Sync, Google a introdus şi alternativa Drive File Streamer, adresată utilizatorilor din mediul de afaceri. Aceasta permite accesarea la cerere a fişierelor păstrate în contul Google Drive, de la orice PC, fără pierde tipul sincronizând pe hard disk întreaga colecţie de fişiere.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult