Aplicaţia Google Maps, disponibilă pentru telefoane iPhone cu iOS 6

Autori: Aurelian Mihai, Liviu - Andrei Mihai 13.12.2012
Aplicaţia Google Maps, disponibilă pentru telefoane iPhone cu iOS 6

Google Maps a părăsit scena în mod abrupt, odată cu lansarea sistemului iOS 6 şi telefoanele din seria iPhone 5, serviciul de hărţi oferit de gigantul motoarelor de căutare fiind înlocuit cu o alternativă dezvoltată chiar de Apple. Problemele acesteia le ştim deja foarte bine, aşa că vestea lansării unei aplicaţi Google Maps pentru iOS 6 nu poate decât să ne bucure.

Google Maps - Turn-by-Turn Navigation Google Maps - funcţia Local Search

Aflată în lucru de ceva timp, aplicaţia Google Maps pentru telefoane Apple este disponibilă spre download gratuit în App Store, oferind o alternativă mai bună nu doar pentru soluţia Apple Maps, ci şi vechea aplicaţie Maps pentru dispozitive iOS 5.

Din lista noutăţilor oferite merită menţionat suportul pentru ghidare vocală în sistem turn-by-turn, nou introdus faţă de ultima versiune Google Maps pentru iOS. Avem suport pentru căutări localizate, legate de informaţii pentru obiective de interes aflate în apropiere, mod Street View pentru orientare şi explorarea străzilor din marile oraşe, dar şi un sistem de informare pentru cei care folosesc mijloace de transport în comun.

Google Maps - informaţii despre trafic şi mijloace de transport in comun Google Maps pentru iOS 6 - modul Street View

Din păcate în versiunea actuală aplicaţia Google Maps pentru iOS 6 este compatibilă doar cu telefoane iPhone, varianta optimizată pentru tablete iPad urmând să fie lansată la o dată ulterioară.