Aplicația gratuită care te scapă de reclamele din Windows 11

07.05.2024
Aplicația gratuită care te scapă de reclamele din Windows 11

O aplicație pentru eliminarea reclamelor din Windows poate fi descărcată gratuit. În mod ironic, a fost creată de comunitatea Linux.

Noua actualizare pentru Windows 11 a stârnit noi nemulțumiri printre utilizatorii sistemului de operare de la Microsoft. Acest lucru a fost provocat de reclamele care sunt afișate acum în Start Menu, iar oamenii caută tot felul de metode pentru a scăpa de anunțurile enervante.

Există o mulțime de modalități prin care putem evita anunțurile din Start Menu, dar acestea variază de la o setare din Windows până la instalarea unui sistem de operare complet nou. Acum a apărut o altă opțiune, iar numele acesteia rezumă perfect atitudinile multor oameni față de Windows 11, care acum afișează reclame.

Aplicația „Oh Frick Go Back” (OFGB) a fost creată de Maddy (xM4ddy) și postată pe GitHub. Instrumentul OFGB vă oferă o listă simplă de verificare a tuturor modalităților în care Windows 11 vă poate afișa reclame și vă permite să le activați sau dezactivați. Este o modalitate bună, neintruzivă de a elimina reclamele care nu implică înlocuirea unor părți întregi ale sistemului de operare.

Instrumentul care te ajută să scapi rapid de reclamele din Windows 11

Într-un interviu acordat pentru Tom’s Hardware, Maddy afirmă că este încântată că oamenii folosesc aplicația ei, dar este cu atât mai încântată de modul în care aceasta a stârnit un discurs despre reclamele Windows 11 și dacă ar fi trebuit sau nu adăugate. De fapt, Maddy este în mare parte un utilizator Linux, dar de unde dorința de a crea acest instrument pentru Windows 11?

„Deveneam din ce în ce mai enervată de reclamele din diferite locuri și am decis să încerc să găsesc o soluție ușoară. După ce am dat peste un fișier .reg creat de Shawn Brink, am găsit răspunsul meu. După ce m-am gândit mai mult la asta, m-am gândit că ar putea fi accesibilă mai multor persoane dacă ar exista o interfață grafică, astfel încât cei mai puțin cunoscători de tehnologie să poată seta cu ușurință cheile de registry fără a avea nevoie de cunoștințe despre registry”, a declarat Maddy.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult