Aplicaţia săptămânii: Camera 360 Sight

16.05.2015
Aplicaţia săptămânii: Camera 360 Sight

Platformă software: Windows Phone

Deoarece cei mai mulţi dintre utilizatorii platformei Windows Phone 8 folosesc un terminal Lumia care poartă sigla Nokia sau Microsoft, aceştia au deja acces la excelenta aplicaţie de captură Lumia Camera. În cazul în care aceştia îşi doresc însă o aplicaţie ceva mai simplă fără a pierde prea multe dintre opţiunile avansate, Camera 360 Sight este una dintre cele mai bune soluţii de captură foto disponibile în acest moment în Windows Phone Store.

Primul contact cu produsul nu este unul încurajator, cel puţin în cazul utilizatorilor familiarizaţi cu terminalul iPhone, deoarece este mai mult decât evident faptul că autorul aplicaţiei s-a inspirat copios din designul aplicaţiei de captură din iOS 7/8. Interfaţa grafică a aplicaţiei Camera 360 Sight preia culorile sau aspectul butoanelor, fundalului sau potenţiometrelor folosite de Apple, însă aceste detalii probabil că nu vor conta prea mult pentru cei care vor dori să o utilizeze.

Interfaţa aplicaţiei este simplă, cei care doresc un mediu curat în care să nu se împiedice de prea multe butoane urmând să fie mulţumiţi. La o primă vedere, aplicaţia oferă doar un buton de captură foto, un meniu rapid pentru accesarea celor opt filtre de procesare în timp real, butonul pentru comutarea între cele două camere foto ale telefonului şi o legătura rapidă către galeria de imagini. La o privire mai atentă însă, Camera 360 Sight începe să-şi arate secrete.

Odată ce utilizatorul va apăsa pe ecran pentru a focaliza imaginea, acesta va observa că are la dispoziţie două noi opţiuni. În partea dreaptă a ecranului de încadrare se află potenţiometrul galben de ajustarea expunerii, iar în partea superioară, şi accesibil şi de altfel şi printr-un gest, se află butonul pentru controlul nivelului de zoom.

În cazul în care utilizatorul va apăsa prelung ecranul în zona pe care doreşte să o focalizeze, aplicaţia va declanşa modul de focalizare manual. Pe lângă controlul pentru zoom şi expunere menţionat anterior, utilizatorul va putea ajusta acum cu fineţe şi distanţa de focalizare, iar rezultatele au fost chiar mai bune decât cele obţinute cu Lumia Camera. Din păcate, acest mod de lucru nu oferă şi blocarea expunerii, utilizatorul trebuind să fie în continuare atent la acest parametru de captură.

În mod normal, interfaţa aplicaţiei oferă două butoane de mici dimensiuni care oferă acces rapid la un declanşator cu întârziere de 3 sau 5 secunde şi obişnuitul control pentru bliţ. În cazul comutării la camera frontală, ultimul buton este înlocuit de unul care permite schimbarea în captura foto standard şi cea inversată.

Printr-un simplu gest pe ecran, utilizatorul va putea aduce la iveală un meniu ascuns care oferă şi alte patru instrumente: ajustarea manuală a balansului de alb, afişarea unui caroiaj „rule of thirds” pentru încadrare, captura HDR şi inversarea imaginii. Ultimele două opţiuni sunt însă indisponibile în cazul utilizării camerei frontale. În final, un gest făcut pe bara principală cu butoane va aduce la iveală opţiunile pentru captura în format 16:9, 4:3 şi 1:1.

După captură, utilizatorul Camera 360 Sight are la îndemână şi un editor foto complex, iar cum aplicaţia salvează oricum toate imaginile în Camera Roll, acesta poate fi folosit uşor şi pentru editarea imaginilor deja prezente în memoria internă.

Pe lângă opţiunile clasice ale unui editor foto, modulul oferit de Camera 360 Sight se remarcă în plus pentru opţiunea de înlăturare a zgomotului de fond, care este suficient de eficientă, ajutarea light and shadow, inserarea unui bokeh circular sau radial fals care afişează valoarea diafragmei imitate şi un pachet de filtre mai consistent decât cele 8 opţiuni disponibile pentru captura în timp real.

După cum se observă, aplicaţia nu permite captura video, ceea ce înseamnă că va trebui totuşi să păstraţi la îndemână şi un alt produs precum Lumia Camera.

Aplicaţia Camera 360 Sight este gratuită şi poate fi descărcată din Windows Phone Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News