Aplicaţia săptămânii: Mailwise

15.08.2015

Platformă software: Android

Adresat celor care folosesc multiple conturi email şi au nevoie de o soluţie pentru gestionarea cât mai eficientă a mesajelor, Mailwise pune la dispoziţie o interfaţă prietenoasă şi inbox unificat, în care mesajele apar grupate în fire de conversaţie uşor de urmărit.

Mailwise permite sincronizarea conturilor Hotmail, Outlook, Yahoo, AOL, Live.com, MSN, Gmail, GMX, Microsoft Exchange ActiveSync şi conturi IMAP (inclusiv conturi email multiple). Setarea unui cont de utilizator este cât se poate de simplă, operaţiunea constând doar în alegerea tipului de adresă folosită, urmată de introducerea datelor de autentificare.

Aplicaţia săptămânii: Mailwise

Pornind de la sursă, Mailwise rezolvă problema inbox-urilor aglomerate grupând automat mesajele în thread-uri separate care simplifică urmărirea conversaţiilor şi izolează mesajele promoţionale nesolicitate de cele cu adevărat importante. De un tratament similar au parte şi mesajele de tip newsletter şi actualizări primite din reţelele de socializare, acestea putând fi eliminate mai uşor din inbox ştergând thread-ul în care au fost grupate.

Fiecare mesaj este ilustrat doar cu adresa, subiectul şi un scurt paragraf din începutul mesajului, listele rezultate fiind mai compacte şi uşor de parcurs. În plus, formatarea mesajelor deschise pentru citire este ajustată pentru lectură uşoară, aplicaţia eliminând automat orice marcaje inutile care ar face textul mai greu de citit. Pentru a evita orice confuzie, fiecare cont email are asociată o culoare, folosită pentru a marca în inbox toate mesajele primite pe adresa respectivă. 

Trecând la curăţenie, Mailwise asistă gestionarea rapidă a mesajelor din inbox, oferind opţiuni pentru ştergerea sau marcarea ca spam, respectiv arhivare. Funcţia de căutare, activată folosind simbolului prezent în partea de sus a ecranului, oferă opţiuni pentru filtrarea mesajelor în funcţie de adresa de la care au fost trimise, respectiv pe baza cuvintelor cheie menţionate în subiect sau în corpul mesajului.

În funcţie de tipul conexiunii la internet şi a spaţiului disponibil în memoria telefonului, Mailwise poate descărca întreg conţinutul mesajelor şi fişierele adăugate ca ataşament. Alternativ, dacă dispunem de o conexiune permanentă la internet putem descărca doar lista mesajelor, economisind astfel lăţimea de bandă disponibilă.

Descris de producătorul Syntomo drept un client email cu interfaţă simplă şi curată, Mailwise este o alternativă interesantă pentru nume ca Mailbox şi Gmail. Aplicaţia este uşor de configurat, iar interfaţa intuitivă, cu suport pentru comenzi rapide folosind alunecări stânga/dreapta, nu pune probleme de acomodare. Astfel, cu o alunecare în stânga arhivăm mesajul selectat iar cu o alunecare în dreapta activăm un meniu special cu opţiuni pentru ştergere, mutare într-un folder separat, respectiv marcarea citit/necitit sau cu steluţă.

Fiecare cont email poate fi setat cu un nume personalizat, notificări la primirea mesajelor şi durata de timp la care sunt verificate mesajele nou primite (5 minute în mod implicit), ajutând găsirea unui compromis între accesul rapid la mesaje şi autonomia bateriei.

Din păcate Mailwise are şi unele limitări, neputând sincroniza conturi email care folosesc protocolul POP3, sau conturi Gmail care au activate opţiuni suplimentare de securitate pentru autentificare în doi paşi.

Mailwise este o aplicaţie pentru Android, disponibilă pentru instalare gratuit în magazinul Google Play.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult