Aplicaţia săptămânii: Microsoft XIM

22.11.2014
Aplicaţia săptămânii: Microsoft XIM

Platforme software: Android, iOS, WIndows Phone

Într-o lume în care partajarea imaginilor a devenit un mod de comunicare popular, este destul de greu pentru un nou venit să concureze cu celebrităţi precum Instagram sau Snapchat. Lansat la sfârşitul lunii trecute, serviciul XIM de la Microsoft este însă o opţiune interesantă pentru că permite partajarea imaginilor într-un mod foarte simplu, oferă moduri de interacţiune interesate şi este disponibil atât pe toate platformele mobile majore cât şi în orice browser Web.

XIM încearcă să simplifice de la bun început utilizarea, serviciul folosind doar numărul de telefon şi codul PIN trimis prin SMS pentru crearea unui cont nou de utilizator sau pentru autentificarea ulterioară. Opţional, utilizatorii îşi pot completa profilul nou creat cu datele extrase din contul de Facebook, însă acest pas este opţional.

Nu doar autentificarea este simplificată, ci şi modul de lucru. Utilizatorul care doreşte să partajeze imagini va putea accesa fişierele stocate local în Camera Roll sau online pe OneDrive, Dropbox, Instagram şi Facebook. După ce va alege imaginile dorite, numărul maxim permis fiind de 50, utilizatorul va putea trimite invitaţiile prin SMS, email sau direct către un alt utilizator XIM şi va putea salva toate aceste informaţii sub forma unui prezentări.

Toate prezentările salvate vor putea fi editate ulterior, utilizatorul având la dispoziţie opţiunile de a adăuga imagini (dar nu şi de a le şterge), de a adăuga utilizatori noi sau de a şterge prezentarea cu totul. Prezentările partajate vor fi stocate online pentru circa o oră, această implementare oferind atât o viteză bună de încărcare a imaginilor şi posibilitatea vizionării imaginilor şi atunci când sursa nu mai este online.

Aplicaţia XIM este disponibilă pe platformele Android, iOS şi Windows Phone, însă vizionarea imaginilor nu necesită în mod obligatoriu utilizarea ei. Cei care vor primi invitaţiile prin email sau SMS le vor putea deschide direct în browser si vor beneficia de aproape toate opţiunile oferite de aplicaţie. Acest mod de lucru este interesant deoarece doar autorul prezentării are de fapt nevoie de aplicaţia XIM, ceilalţi participanţi putând viziona imaginile cu ajutorul unui simplu browser. Cei care utilizează un browser nu vor putea trimite mesaje, însă Microsoft afirmă că lucrează pentru eliminarea acestei deficienţe.

Microsoft XIM permite nu doar partajarea rapidă şi flexibilă a unor imagini, ci oferă şi moduri de interacţiune utile. Oricare dintre utilizatorii implicaţi într-o conversaţie va putea prelua controlul şi va putea răsfoi galeria de imagini, va putea derula sau mări o imagine şi va putea trimite mesaje. Aceste interacţiuni sunt neaşteptat de fluide, derularea, mărirea şi mesajele propagându-se cvasi-instantaneu.

Spre deosebire de soluţiile precum Snapchat sau Instagram, XIM nu are o componentă socială şi probabil că nu va fi pe placul celor ahtiaţi după partajarea foto asiduă, Like-uri şi interacţiuni bogate. Dacă doriţi doar un instrument discret si fiabil pentru partajarea ocazională a unor imagini, XIM este un serviciu care merită măcar testat pentru câteva zile.

Microsoft XIM este un produs gratuit care poate fi descărcat din Google Play, App Store sau Windows Phone Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News