Aplicaţia săptămânii: Splyce for Android

Platformă software: Android

Disponibil de mai mult timp în versiune pentru iPhone, iar acum şi pentru telefoane cu Android, Splyce este un media player software cu funcţii avansate pentru organizarea listelor de melodii într-o formă care să facă audiţia cât mai plăcută.

Luând rolul de DJ personal, Splyce îţi permite să realizezi mixaje din melodiile preferate, iar astă fără să ai cunoştinţe avansate în domeniu. Tot ce ai de făcut este să transferi melodii în memoria telefonului mobil sau a tabletei, după care alegi modul de mixare şi cât din melodie vrei să asculţi, aplicaţia realizând automat modificările necesare, păstrând însă intacte fişierele originale.

Splyce for Android

Splyce analizează colecţia de muzică, potrivind melodiile pe baza asemănărilor de ritm şi profilul audio, rezultând mixaje care par compilate de un DJ adevărat. Accesând funcţiile avansate ale aplicaţiei, poţi ajuta ritmul melodiei şi chiar potrivi întregul playlist la un BPM ales de tine. Venind în sprijinul celor care obişnuiesc să schimbe des melodia, Splyce automatizează acest proces oferind redarea melodiilor şi în secvenţe de 60, 120, 180, 240 secunde, activată cu un buton dedicat.

La fel ca în mixajele realizate de profesionişti, Splyce poate face trecerea de la o melodie la alta fără timpi de aşteptare, aplicaţia permiţând alegerea între 6 efecte de tranziţie şi ajustarea duratei între 10 şi 20 secunde.

În ce priveşte playlist-urile create, Splyce permite sortarea melodiilor astfel încât să ascultăm de la melodia cea mai lentă la cea mai ritmată şi vice-versa. Desigur, nu lipseşte nici funcţia de sortare manuală, permiţând organizarea melodiilor folosind comenzi touch.

Cu aspect foarte puţin schimbat comparat versiunii pentru iOS, Splyce oferă o interfaţă minimalistă şi uşor de parcurs, al cărei design poate personalizat schimbând între cele 10 teme de culoare. Opţional, putem activa şi o serie de efecte vizuale sincronizate cu ritmul melodiei. Cele 6 butoane cu diferite funcţii pot fi ascunse pentru a lăsa mai mult spaţiu listei de melodii. Meniul de redare oferă informaţii utile, cum ar fi timpul rămas şi trecut de la începerea melodiei, reprezentare grafică pentru BPM şi acces rapid la meniul Settings. Din păcate nu există buton pentru funcţia Rewind, aplicaţia permiţând doar saltul la melodia următoare.

Perfect utilizabilă şi în versiunea gratuită, Splyce oferă însă o parte din funcţiile avansate contra cost (in-app purchase), suma cerută nedepăşind 11 lei. Astfel, putem obţine noi teme de interfaţă şi efecte de tranziţie între melodii, respectiv activa suportul pentru salvarea de playlist-uri multiple.

Splyce este o aplicaţie pentru dispozitive cu sistem de operare Android, disponibilă pentru instalare gratuit în magazinul Google Play.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult