Aplicaţia „Shazam” pentru floră recunoaşte plantele pe care i le arăţi [VIDEO]

04.03.2016

Aplicaţiile precum Shazam sau SoundHound le-au uşurat viaţa pasionaţilor de muzică, deoarece pot recunoaşte repede melodiile pe care le aud şi doresc să ştie cum se numesc şi cine le cântă. Este disponibilă o aplicaţie similară şi pentru pasionaţii de plante.

Aplicaţia [email protected], dezvoltată în Franţa, foloseşte un motor de căutare de imagini şi o platformă socială pe care utilizatorii încarcă informaţii despre plante. Astfel, aplicaţia poate recunoaşte ce floră apare în imaginile făcute cu smartphone-ul.

Deocamdată [email protected], aplicaţie aflată încă în faza de dezvoltare, recunoaşte doar floră din Europa de Vest, Oceanul Indian şi America de Sud, dar în viitor va putea fi capabilă să ştie ce plante apar în imaginile suprinse şi în alte locuri din lume. 

Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult