Aplicaţia VLC confirmată pentru Apple TV

15.09.2015
Aplicaţia VLC confirmată pentru Apple TV

În ciuda faptului că Apple a adăugat un magazin de aplicaţii şi capabilităţi de gaming în noul Apple TV, internetul nu a fost foarte impresionat de noul dispozitiv pentru televizoare. Probabil că nu mulţi utilizatori din afara americii se bucură să audă că pot consuma filme şi seriale folosind doar servicii de streaming precum Netflix şi Hulu, care nu sunt diponibile decât în câteva ţări, însă VLC are soluţia. Echipa din spatele popularului player video a anunţat că lucrează la o versiune pentru Apple TV, care va veni în viitorul apropiat.

Anunţul a fost făcut pe blog-ul oficial VLC, unde sunt prezentate săptămânal noile funcţii care sunt în dezvoltare pentru diferitele versiuni ale aplicaţiei. Se pare că echipa deja a început să lucreze la dezvoltarea aplicaţiei, reuşind deja să porteze VLCKit pe tvOS, noul sistem de operare de pe Apple TV. Diferenţele între tvOS şi iOS nu sunt atât de mari, întrucât deja au reuşit să redea materiale video pe acest sistem de operare, deşi a fost dezvăluit în urmă cu doar câteva zile. Faptul că Apple TV va avea spaţiu de stocare limitat ar putea fi o problemă, însă VLC o poate rezolva destul de elegant.

Toate variantele de VLC pot reda materiale video din reţeaua locală, cât şi de pe internet, iar Apple TV poate fi folosit doar pe post de player, filmele şi serialele preferate putând fi stocate pe un computer sau un NAS separat. Cu suport oficial pentru VLC, deja noul Apple TV întrece capabilităţile variantelor precedente ale dispozitivului, iar acesta nici măcar nu a ajuns pe piaţă. Rămâne de văzut dacă şi alţi dezvoltatori software vor oferi suport pentru tvOS în lunile care urmează.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult