App Store permite instalarea versiunilor anterioare compatibile ale aplicaţiilor pe terminalele vechi

17.09.2013
App Store permite instalarea versiunilor anterioare compatibile ale aplicaţiilor pe terminalele vechi

Apple va lansa mâine versiunea cu numărul 7 a sistemului său de operare iOS şi, înaintea acestui pas, compania a introdus în App Store o facilitate interesantă pentru utilizatorii produselor mai vechi care au fost lăsate în urmă sau pentru cei care preferă o versiune mai veche a sistemului de operare: posibilitatea descărcării unor versiuni mai vechi, dar compatibile, ale aplicaţiilor.

Ecosistemul iOS este unul destul de omogen, cei mai mulţi utilizatori preferând să treacă la ultima iteraţie a platformei atunci când este posibil. Astfel, conform ultimelor date publicate de Apple, 90% din utilizatori rulează în acest moment iOS 6, ceea ce le permite creatorilor de aplicaţii să profite de noutăţile aduse de fiecare versiune nouă a platformei fără să afecteze prea mulţi utilizatori.

Cei care rulează, de voie sau de nevoie, o versiune mai veche a sistemului de operare Apple constată, din când în când, că producătorii aplicaţiilor încep să folosească opţiuni indisponibile pe versiunea de iOS folosită de ei şi că aplicaţia dorită nu mai este disponibilă deoarece nu mai este compatibilă.

Pentru a preîntâmpina nemulţumirile celor zece procente din totalul utilizatorilor care rulează o versiune iOS mai veche, Apple a introdus în App Store o nouă şi interesantă opţiune. În momentul în care un utilizator iOS încearcă să instaleze o aplicaţie care a fost scrisă pentru o versiune mai nouă a platformei, acesta va fi întrebat dacă doreşte să descarce o versiune mai veche a produsului dorit care este compatibilă cu versiunea rulată.

Versiunile vechi nu vor fi mereu funcţionale, însă cum alternativa este renunţarea la instalarea aplicaţiei dorite, aceasta opţiune este interesantă pentru utilizatorii care nu deţin terminale noi care rulează cea mai nouă versiune majoră a platformei iOS.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News