Apple a găsit o rezolvare pentru probleme de securitate din OS X

19.10.2012
Apple a găsit o rezolvare pentru probleme de securitate din OS X

După ce neplăcerile cauzate de aplicaţii malware pentru OS X s-au ţinut lanţ în acest an, Apple a decis în sfârşit să elimine din structura sistemului de operare componenta cauzatoare de probleme – plugin-ul Java – iar odată cu ea şi responsabilitatea pentru remedierea deficienţelor de securitate asociate.

Apple nu mai oferă suport direct pentru tehnologiile Java

De acum înainte, web browser-ul Safari nu mai oferă suport integrat pentru afişarea de conţinut bazat pe tehnologiile Java, utilizatorii fiind îndrumaţi către instalarea unui plugin separat, ce este descărcat de pe website-ul Oracle, compania care deţine aceste tehnologii. Drept consecinţă, menţinerea plugin-ului Java devine acum responsabilitate Oracle, fapt ce va scurta considerabil timpii necesari pentru aplicarea remediilor de securitate, reducând şansele de răspândire a viruşilor printre sistemele de calcul Apple.

Cu puţin noroc, decizia luată de Apple va împiedica repetarea unor situaţii periculoase pentru utilizatori şi dăunătoare pentru imaginea companiei, cum a fost epidemia cauzată de malware-ul Flashbak, ce a reuşit să infecteze nu mai puţin de 600.000 sisteme Apple profitând de securitatea slabă a plugin-ului Java şi incapacitatea companiei de a oferi la timp un remediu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult