Apple a lansat iOS 11.1. Printre noutăţi se regăsesc multiple pictograme emoji şi upgrade-uri de securitate

Apple a lansat iOS 11.1. Printre noutăţi se regăsesc multiple pictograme emoji şi upgrade-uri de securitate

Sistemul de operare iOS 11 a fost lansat într-un stadiu mai puţin finisat decât ne-a obişnuit Apple în ultimii câţiva ani, însă compania lucrează la actualizări rapide care corectează neajunsurile raportate de utilizatori şi care adaugă câteva funcţii noi pe parcurs. Noul iOS 11.1 pare să fie un upgrade minor, realizat mai degrabă pentru a asigura compatibilitate cu noul iPhone X, însă vine şi cu o serie de îmbunătăţiri pentru cei care nu vor face anul acesta tranziţia la primul dispozitiv Apple cu display edge-to-edge.

iOS 11.1 pare să se concentreze în principal pe adăugarea de noi pictograme emoji, care vor fi compatibile cu standardul Unicode 10.0. Acestea descriu noi personaje precum personaje mitice, zâne, vampiri şi sirene, activităţi sportive noi, animale, expresii faciale, hain ede iarnă şi multe altele. Apple susţine că adaugă peste 70 de noi emoji-uri în iOS 11.1, iar acest lucru va încuraja adopţia noului update, întrucât doar utilizatorii care au aceeaşi versiune de software vor putea vedea pictogramele trimise de alţi utilizatori.

Pe de altă parte, noua versiune de software pentru iPhone aduce câteva gesturi noi. Unul era prezent în iOS 10, dar a fost scos în iOS 11.0, iar altul este complet nou, fiind inspirat parcă de noua interfaţă bazată pe glisări de pe iPhone X. Apăsarea lungă cu Force Touch la marginea stângă a ecranului aduce acum în prim plan interfaţa de multitasking, în timp ce apăsarea lungă cu o glisare face trecerea la următoarea aplicaţie din fundal.

Nu în ultimul rând, iOS 11.1 repară vulnerabilitatea KRACK, care afectează toate dispozitivele cu Wi-Fi de pe piaţă. Chiar dacă funcţiile noi sau pictogramele emoji nu sunt de interes pentru anumiţi utilizatori, update-ul de securitate ar trebui să fie de ajuns pentru a îi convinge să treacă la noua versiune.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult