Apple a lansat iOS 7.1.2, o actualizare minoră axată pe îmbunătăţirea securităţii

01.07.2014
Apple a lansat iOS 7.1.2, o actualizare minoră axată pe îmbunătăţirea securităţii

Utilizatorii telefoanelor sau tabletelor de la Apple aşteaptă cu interes lansarea iOS 8, care va aduce o serie largă şi foarte interesantă de schimbări, însă până la lansarea acestuia va trebui să mai aşteptăm. Între timp, compania a lansat actualizarea minoră 7.1.2 pentru versiunea curentă a platformei iOS, iar aceasta repară o serie de probleme şi breşe de securitate.

Probabil cea mai importantă îmbunătăţire adusă de actualizarea 7.1.2 este reactivarea protecţiei pentru ataşamentele de email stocate pe telefoane sau tablete. Apărută odată cu iOS 7, această breşă de securitate permitea accesarea ataşamentelor stocate în cadrul aplicaţiei Mail cu ajutorul unor instrumente software externe şi nu respecta mecanismele interne de securizare din iOS.

Actualizarea iOS 7.1.2 repară o gamă largă de deficienţe şi breşe de securitate din alte aplicaţii, browser-ul Safari având parte de nu mai puţin de 30 de modificări ale motorului WebKit. Alte noutăţi sunt repararea unor probleme de conectivitate cu unele accesorii Bluetooth, eliminarea câtorva breşe de securitate din Lock Screen şi Find my Phone şi îmbunătăţirea serviciului de localizare şi comunicare iBeacon.

Actualizarea iOS 7.1.2 este disponibilă pentru toate terminalele iOS 7. Odată cu această actualizare, Apple a lansat versiuni noi ale sistemului de operare OS X şi browser-elor Safari 6 şi 7.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News