Apple a lansat o extensie Chrome pentru administrarea parolelor iCloud

01.02.2021
Apple a lansat o extensie Chrome pentru administrarea parolelor iCloud

Noua extensie Chrome este disponibilă pe platformele Windows și Mac și permite folosirea parolelor salvate pe dispozitive Apple atașate contului iCloud.

iCloud Keychain este managerul de parole Apple încorporat în fiecare Mac, iPhone și iPad. Acesta facilitează generarea de parole sigure, pe care le poți administra cu ușurință în timp ce folosești Safari.

Apple lansează iCloud Passwords, o extensie Chrome deosebit de utilă

Pentru oricine folosește Google Chrome pentru navigare și iCloud Keychain drept manager de parole, noua extensie ușurează comutarea între PC-uri Max și Windows. Astfel, parolele auto-generate și salvate cu browserul Safari vor deveni automat disponibile și în browserul Chrome.

Apple extensie Chrome

Totodată, parolele salvate în browser-ul Chrome pentru Windows se vor sincroniza și cu iCloud, apărând imediat disponibile și pe dispozitive Apple asociate contului respectiv.

Extensia se numește iCloud Passwords și poate fi instalată din magazinul Chrome Web Store. Detaliile acesteia au fost dezvăluite încă de săptămâna trecută într-un jurnal de actualizare pentru aplicația iCloud de Windows 10, care menționa o caracteristică numită ”Support for iCloud Passwords Chrome Extension”. În mod ciudat, Apple a publicat noua extensie în magazinul oficial de extensii Chrome fără un anunț oficial de lansare sau o prezentare a modului de întrebuințare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult