Apple începe să afişeze reclame în căutările de pe AppStore

06.10.2016
Apple începe să afişeze reclame în căutările de pe AppStore

Apple a dezvăluit faptul că va începe să afişeze rezultate sponsorizate în căutările de pe AppStore încă din versiunea beta a sistemului de operare iOS 10, însă abia acum acestea încep să apară şi pentru utilizatorii care au instalat versiunea finală. Rezultatele sponsorizate sunt astfel afişate deaspra celor obişnuite, sunt relevante pentru cuvintele cheie folosite şi vor fi marcate corespunzător.

Momentan, doar AppStore-ul pentru iOS afişează reclame în rezultatele căutărilor, atât în versiunea pentru iPad, cât şi pentru iPhone. Aplicaţiile care plătesc pentru reclamă sunt afişate pe un fundal de culoare albastră, sunt marcate cu un semn distinctiv care sugerează că este vorba despre reclame şi apar întotdeauna primele în rezultate. Se pare însă că doar o singură astfel de aplicaţie apare pentru fiecare căutare, pentru a nu deranja prea mult utilizatorii.

Conform Apple, decizia de a adăuga reclame pe AppStore a fost luată în primul rând din nevoia dezvoltatorilor pentru un spaţiu în care să îşi promoveze aplicaţiile, care pot fi trecute cu vederea foarte uşor în mormanul de aplicaţii care se lansează în fiecare săptămână. Cel de-al doilea motiv este destul de evident însă, compania putând în acest fel să creeze o nouă sursă de venit.

În ciuda faptului că Apple susţine că doreşte să ajute dezvoltatorii independenţi să atingă un public cât mai larg, tot companiile mari sau cele care copiază idei par să investească în reclame pe AppStore pentru a-şi promova aplicaţiile. AppStore-ul românesc pare momentan să fie ferit de reclame, însă cu siguranţă vor începe să apară în viitorul apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult