Apple iTunes 11 – multe schimbări şi performanţe superioare

03.12.2012
Apple iTunes 11 - multe schimbări şi performanţe superioare

Putem găsi utilizatori care detestă terminalele sau tabletele Apple şi putem găsi utilizatori care le iubesc, însă chiar şi în rândul celor din urmă este destul de greu să-i găseşti pe cei care îndrăgesc companionul software iTunes.

Apple a promis de ceva vreme o actualizare majoră a acestui produs şi, după câteva săptămâni de amânări, a lansat cea de-a unsprezecea versiune a aplicaţiei iTunes.

Noua temă de interfaţă, după activarea vechii liste laterale

Cea mai mare schimbare va fi observată la prima pornire a aplicaţiei, cunoscuta  interfaţă fiind complet schimbată. Lista laterală şi meniul au dispărut şi, deşi acestea pot fi totuşi activate prin accesarea opţiunilor butonului pentru meniuri, modul implicit prezentat de Apple este doar o matrice de pictograme, un buton pentru comutarea între diferitele tipuri de conţinut şi legătura către App Store.

App Store similar celui din iOS 6

Elementele grafice sunt toate schimbate, începând cu pictograma aplicaţiei, continuând cu tema, fonturile sau pictogramele interne şi terminând cu interfaţa App Store, care acum este similară celei oferite de iOS 6. Din punct de vedere al funcţionalităţii, aplicaţia oferă acum drag-and-drop superior pentru sincronizarea conţinutului pe terminalele Apple, iar Mini Player-ul a fost şi el actualizat, acesta oferind mai multe opţiuni, Cover Art şi căutare.

Un Mini Player nou

Lista conţinutului s-a îmbogăţit cu pictograme suplimentare pentru fiecare fişier cumpărat sau sincronizat prin iCloud, în schimb Cover Flow, de care Apple era atât de mândru acum câţiva ani, a dispărut, tot aşa cum a dispărut şi iTunes DJ, înlocuit de un mai inteligent Up Next.

Apple afirmă că noua versiune este mai rapidă şi, dacă aceasta este, într-adevăr, mai plăcut de utilizat, timpii de pornire au rămas la fel de mari, cel puţin în cazul versiunii pentru Windows şi al unei biblioteci mai mari de conţinut.

Download iTunes 11

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News