Apple lansează iOS 12.5.6 pentru iPhone 5S și 6, telefoane lansate în urmă cu peste 8 ani

01.09.2022
Apple lansează iOS 12.5.6 pentru iPhone 5S și 6, telefoane lansate în urmă cu peste 8 ani

Lansarea iOS 16 este așteptată în doar câteva zile, însă Apple nu uită niciodată de dispozitivele sale mai vechi. Chiar dacă iPhone 5S și iPhone 6, cât și câteva modele mai vechi de iPad au rămas „blocate” pe versiunea iOS 12 a sistemului de operare, acestea au primit recent un nou update de software la versiunea 12.5.6, care adaugă câteva îmbunătățiri de securitate pentru vulnerabilitățile descoperite recent. Cel mai probabil, este vorba de vulnerabilități 0-day rezolvate deja în versiunile mai recente.

Cele două modele au primit iOS 12.5.6, actualizare pentru un sistem de operare de acum patru ani

iPhone 5S a fost lansat în urmă cu nouă ani, fiind primul smartphone Apple care includea un senzor de amprentă. iPhone 6, lansat un an mai târziu, a fost cel care a adus ecranele de dimensiuni „mari” pe iPhone, cu varianta Plus, de 5,5”. Aceste telefoane au fost ultimele care au rămas fără suport software în 2018, întrucât toate modelele lansate după acestea sunt în acest moment la zi cu actualizările. Abia anul acesta, iPhone 6S și 7 vor rămâne pe „dinafară” după lansarea iOS 16.

Astfel, telefoane care nu mai primesc update-uri regulate de peste patru ani, au primit noul update iOS 12.5.6. Acesta ar rezolva doar una dintre problemele majore rezolvate de Apple pe iOS 15, referitoare la o vulnerabilitate din WebKit, motorul din spatele browser-elor de pe iOS, prin intermediul căreia un hacker ar putea prelua controlul dispozitivelor, având posibilitatea de a rula cod nesemnat și de a accesa datele personale ale utilizatorilor.

Pe lângă cele două generații de telefoane care primesc acest update, avem și patru tablete pe care ar trebui instalat acest update: iPad Air din prima generație, iPad Mini 2 și iPad Mini 3. Procesul este la fel de simplu ca de fiecare dată. Update-ul se regăsește în Configurări la categoria General și Actualizare Software.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult