Apple lucrează la un sistem avansat de recunoaştere facială pentru deblocarea telefonului

Apple lucrează la un sistem avansat de recunoaştere facială pentru deblocarea telefonului

Google a implementat opţiunea de deblocare a telefonului mobil prin recunoaşterea feţei utilizatorului încă din 2011, atunci când a lansat Android 4.0. Conform unui brevet recent acordat, se pare că şi Apple intenţionează să ofere într-o bună zi o metodă de protecţie similară, însă implementările descrise par a simplifica modul de utilizare.

Implementarea originală Google nu a fost prea fiabilă şi era şi destul de uşor de păcălit, însă opţiunea Face Unlock din Android a fost îmbunătăţită treptat şi a devenit suficient de puternică începând cu Lollipop. Conform unui brevet depus în 2012 şi aprobat ieri, Apple lucrează la o tehnologie de autentificare similară, însă foloseşte şi ceilalţi senzori ai telefonului pentru a simplifica modul de utilizare.

Printre metodele de automatizare care ar permite eliminarea pasului activării manuale a acestei opţiuni de deblocare se numără ridicarea telefonului în faţa ochilor, deplasarea după o perioadă îndelungată de inactivitate sau analizarea fluctuaţiilor de luminozitate. Conform descrierilor, aceste metode pot fi combinate pentru reducerea activărilor inutile şi pot folosi atât senzori deja existenţi, cum ar fi accelerometrul, giroscopul sau senzorul de luminozitate, cât şi senzori noi care permit detectarea mâinii utilizatorului.

Acesta nu este primul brevet Apple care descrie tehnologii de recunoaştere facială, compania având la activ şi alte tehnologii care îmbunătăţesc algoritmii software pentru filtrarea imaginii şi analiza detaliilor. În acest moment, cel mai avansat sistem de autentificare folosit de Apple este senzorul pentru amprente Touch ID, însă recunoaşterea facială ar putea fi implementata într-o bună zi în sistemele de operare iOS sau OS X.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News