Apple Maps primește funcția care a adus faima rivalului Waze

10.02.2021
Apple Maps primește funcția care a adus faima rivalului Waze
foto: Apple

Începând cu versiunea iOS 14.5 beta, utilizatorii de telefoane și tablete Apple pot încerca o nouă versiune Apple Maps, îmbunătățită cu o funcție disponibilă până acum doar fanilor Waze.

Apple Maps primește opțiune pentru raportarea/anunțarea incidentelor în trafic, beneficiu pe care fanii Android l-au primit relativ recent în aplicația Google Maps, rupă ce Waze a făcut acest serviciu atât de popular.

Google deține două dintre cele mai populare soluții de navigare, Google Maps și Waze. Însă acestea sunt cum nu se poate mai diferite. Primul a fost dezvoltat intern timp de 15 ani și conține o sumedenii de funcții și integrări cu alte servicii Google, care îl fac un instrument foarte puternic pentru orice fan Android. Între timp, Google a achiziționat rivalul Waze, după ce aplicația a devenit atât de populară încât amenința să detroneze soluția proprie, Maps. Waze a venit cu un concept ce serviciu fundamental diferit de soluțiile tradiționale pentru navigare GPS: informații în timp real cu privire la traseul selectat.

Waze îți permite să raportezi incidentele în trafic chiar în timp ce se întâmplă, totodată beneficiind de rapoarte de la alți șoferi care folosesc aplicația pe același traseu. La final, te alegi cu rute mai rapide selectate pe baza traseelor folosite de alți șoferi și poți evita să rămâi blocat în trafic, aflând din timp despre eventuale incidente produse mai în față.

Profitând de investiția făcută, Google a preluat opțiunea pentru afișarea incidentelor în trafic și pe Google Maps, oferind consumatorilor de rând un beneficiu rezervat până atunci „cunoscătorilor” Waze.

Începând cu versiunea iOS 14.5 beta, Apple face o mișcare similară și pentru soluția proprie Apple Maps, încercând să reducă decalajul față de alternativa bazată pe Android.

iOS 14.5 este disponibil pentru testare beta, dezvoltatorilor și utilizatori înrolați în programul public de testare Apple.

Apple Maps

Așa cum se vede în capturile de ecran de mai sus, există un nou buton Raport în interfață, care-ți permite să raportezi incidentele întâlnite în trafic, cum ar fi un accident sau pericol, sau radare pentru viteză. Pentru a accesa meniul, folosești o alunecare în sus pe interfața Apple Maps, detaliile hărții apărând și în modul de navigare. Nu rămâne decât să selectezi tipul de incident întâlnit, acesta fiind marcat pe hartă fără a fi nevoie de confirmare suplimentară necesară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult