Apple Pay ar putea veni odată cu iOS 8.1

02.10.2014
Apple Pay ar putea veni odată cu iOS 8.1

iOS 8 a venit odată cu noile modele de iPhone, însă una dintre cele mai interesante funcţii noi, Apple Pay, nu a fost prezentă în versiunea iniţială. Întrucât micile update-uri 8.0.1 şi 8.0.2 s-au axat strict pe repararea unor probleme de utilizare ale sistemului de operare, era logic să presupunem că astfel de funcţii avansate vor veni într-o actualizare mai consistentă. Ei bine, mai mulţi utilizatori ai proaspăt confirmatei versiuni beta 8.1 de iOS au confirmat că acesta include Apple Pay într-o formă sau alta.

Fiind vorba doar o versiune de test disponibilă pentru dezvoltatorii de aplicaţii, aceasta nu este prezentă în forma sa finală. Chiar şi într-un stadiu timpuriu, Siri pare să cunoască comenzi referitoare la Apple Pay. Deşi Passbook încă nu a primit posibilitatea de a stoca detalii despre carduri de credit, poţi să îi ceri asistentei digitale Siri să caute astfel de informaţii.

Evident, momentan nu există sistemul de plată în magazine, aşa că nu poate fi testată plata cu NFC prin sistemul Apple, însă este destul de clar că nu toţi utilizatorii vor primi acces la acest serviciu. Toate indiciile şi declaraţiile oferite de companie referitoare la Apple Pay au vorbit despre două lucruri: plăţi contactless şi securizare cu amprentă. Acest lucru sugerează că fără aceste capabilităţi, un dispozitiv Apple nu poate beneficia de serviicul de plăţi. Momentan singurele telefoane Apple care includ ambele tehnologii, NFC şi TouchID, sunt iPhone 6 şi 6 Plus. La capitolul tablete, abia următoarele versiuni de iPad Air şi Mini vor primi astfel de capabilităţi (spun zvonurile).

Apple a confirmat deja că se lucrează de zor la noi update-uri majore pentru iOS 8, 8.2 şi 8.3 fiind deja în teste. Având în vedere că alte funcţii precum Handoff pentru SMS-uri promise pentru 8.0 încă nu au fost confirmate nici pentru 8.1, putem presupune că noile versiuni vor aduce puţin mai multe noutăţi decât să repararea de bug-uri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult