Apple pregăteşte deja update-ul 8.0.1 pentru iOS (update)

Apple pregăteşte deja update-ul 8.0.1 pentru iOS (update)

Update: Apple a retras update-ul la scurt timp după lansare, în urma unor probleme grave descoperite de utilizatori: lipsa semnalului şi nefuncţionarea sistemului TouchID. Cei care întâmpină aceste probleme sunt sfătuiţi să dea un restore din iTunes.

iOS 8 s-a lansat în urmă cu o săptămână, însă noua versiune a sistemului de operare Apple a venit la pachet şi cu o serie de probleme. Mulţi utilizatori de iPhone şi iPad au luat cu asalt forumurile oficiale Apple raportând problemele pe care le-au găsit, iar compania pare să pregătească deja versiunea 8.0.1, care va repara multe dintre acestea.

MacRumors susţine că dezvoltarea următorului update a început de mai multă vreme şi că unele dintre probleme erau cunoscute chiar şi înainte de lansarea lui 8.0. Printre bug-urile pe care le va soluţiona 8.0.1 se regăsesc pe lista neoficială instanţe în care tastatura nu apare, situaţii în care clipurile video nu vor să pornească în Safari, probleme cu profilele de VPN şi probleme cu funcţia de redirecţionare pentru apeluri.

Evident, acestea nu sunt singurele neajunsuri ale lui iOS 8 şi nici singurele care vor ajunge în varianta finală a lui 8.0.1. Totuşi o versiune de test este deja gata, Apple oferind update-ul către operatorii de telefonie pentru testare. Cu toate acestea, nu ştim încă la câte zile, săptămâni sau luni distanţă va veni lansarea noii versiuni de iOS. Anul trecut, Apple a lansat versiunea 7.0.1 la numai câteva zile după ce a iOS 7 a apărut, iar la încă o săptămână a venit cu 7.0.2.

Totuşi, cele două update-uri corectau probleme serioase de securitate, unul adresând un bug în implementarea tehnologiei TouchID, iar celălalt reparând ecranul de blocare, care putea fi deblocat chiar şi fără parolă printr-o simplă combinaţie de acţiuni.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult