Apple rezolvă cea mai recentă vulnerabilitate din iOS

20.02.2018
Apple rezolvă cea mai recentă vulnerabilitate din iOS

iOS 11.3 este încă destul de departe, lansarea sa fiind foarte aşteptată în special de către cei care folosesc dispozitive mai vechi şi doresc să oprească limitările de performanţă. Apple a lansat între timp însă un update intermediar, 11.2.6, care corectează o problemă depistată zilele trecute, care bloca multe dintre aplicaţiile de chat pe dispozitivele celor care primeau un mesaj maliţios care conţinea un caracter indian problematic.

Aceasta nu este prima dată când sistemul de operare iOS este îngenuncheat de către o vulnerabilitate de acest gen. Diverse mesaje care conţin caractere mai puţin obişnuite au reuşit în trecut să ofere rezultate similare, îngrădind accesul la aplicaţiile care afişează acel conţinut. Rezolvarea în cazul acesta era simplă, un nou mesaj oferind din nou acces la aplicaţie şi posibilitatea de a şterge din istoric a mesajului problematic.

Din fericire, Apple a reuşit să lanseze actualizarea în doar câteva zile, toate dispozitivele compatibile cu iOS 11 putând să instaleze rapid noul pachet software pentru a evita neplăcerile de acest gen în viitor. Odată cu acest patch, a fost corectată şi o problemă care apărea pe câteva dintre dispozitive, care pierdeau conexiunea cu accesoriile conectate în anumite aplicaţii.

Fiind vorba despre un update neplanificat cu o rezolvare relativ simplă, actualizarea ocupă doar 42 MB, deci poate fi realizată fără probleme chiar şi pe conexiuni de date telecom, nu obligatoriu prin Wi-Fi. Având în vedere că toate sistemele de operare Apple folosesc o bază de cod comună, compania a actualizat toată plaja de dispozitive afectate (tvOS, macOS şi watchOS). Următoarea versiune majoră la care se lucrează, iOS 11.3 va fi probabil ultima de mare anvergură înainte de lansarea lui iOS 12, care este aşteptată în toamnă, alături de noua generaţie de iPhone-uri.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult