Apple va implementa funcţia Find my AirPods în iOS 10.3

25.01.2017
Apple va implementa funcţia Find my AirPods în iOS 10.3

Căştile AirPods s-au dovedit a fi un succes comercial pentru Apple, acestea fiind greu de găsit în magazine în acest moment. Desigur, fanii au semnalat încă de dinaintea lansării câteva probleme legate de pierderea acestora, iar Apple pare să lucreze la o soluţie pentru găsirea acestora în cazul unui eveniment nefericit. Din păcate pentru cei care au cumpărat deja căştile, funcţia de localizare va fi integrată abia în următoarea versiune de iOS, care va fi lansată în câteva săptămâni.

Conform Wall Street Journal, Apple va integra în iOS 10.3 posibilitatea de a localiza prin GPS şi Bluetooth căştile AirPods. Accesul la noua funcţie va fi facilitat prin aplicaţia Find my iPhone, însă aceasta va funcţiona diferit faţă de telefoane, laptop-uri sau tablete. Întrucât nici căştile şi nici cutia de încărcare nu integrează un modul GPS, acestea nu pot fi găsite în timp real pe hartă. Sistemul înregistrează însă ultimele coordonate GPS la care acestea au fost conectate la telefon.

Astfel, în cazul în care căştile au fost pierdute acasă, sau la birou, acestea pot fi cu uşurinţă găsite. În cazul în care acumulatorul are încă energie electrică, telefonul poate trimite sunete către căşti, pentru a putea fi găsite mai uşor. Din nou, această soluţie poate să fie utilă în special în interior. În cazul în care căştile au fost pierdute afară, niciuna dintre modalităţile de localizare nu este destul de precisă pentru a asigura returnarea căştilor.

O soluţie diferită numită Find my AirPods a fost lansată sub formă de aplicaţie prin intermediul AppStore în urmă cu doar câteva săptămâni. Apple a scos-o repede din oferta magazinului de aplicaţii fără să ofere explicaţii în plus, însă se pare că motivul a fost faptul că lucra deja la ceva similar. Spre diferenţă de abordare Apple, find my AirPods folosea semnalul Bluetooth pentru a măsura distanţa dintre telefon de căşti.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult