Asistentul digital Google Now se va integra cu Shazam, Runtastic şi alte aplicaţii

02.02.2015
Asistentul digital Google Now se va integra cu Shazam, Runtastic şi alte aplicaţii

Google Now este cel mai atractiv asistent digital disponibil în acest moment pe o platformă mobilă, acesta oferind nu doar o disponibilitate regională mai mare, un control vocal mai bun sau algoritmi de procesare mai puternici decât rivalii SIri sau Cortana, ci şi un mod grafic de afişare a informaţiilor care este foarte util atunci când nu ţineţi morţiş să conversaţi cu telefonul mobil. Până acum însă, Google Now a fost integrat doar cu serviciile Google, ceea ce i-a limitat într-o oarecare măsură utilitatea, însă acest dezavantaj a fost într-un final depăşit.

Într-un anunţ făcut vineri pe blogul oficial, Google a anunţat că asistentul digital Google Now nu va mai fi limitat doar la informaţiile agregate de serviciile proprii şi că va fi capabil să interacţioneze cu aplicaţiile compatibile scrise de terţi. În cazul în care utilizatorii folosesc astfel de aplicaţii, aceştia vor putea remarca apariţia unor cartonaşe informative noi care vor arăta şi vor funcţiona la fel ca cele pe care deja la cunosc, beneficiind astfel de un acces mai rapid la ceea ce i-ar putea interesa în acel moment.

În acest moment, asistentul digital Google este compatibil cu patruzeci de aplicaţii Android. Chiar dacă nu toate acestea sunt importante pentru utilizatorii din România, această integrare este încurajatoare şi putem măcar spera că într-o bună zi vom vedea şi mai mult conţinut localizat. Pe lista produselor software compatibile în acest moment cu Google Now se numără Runtastic, Hootsuite, The Guardian, Kayak, Tripadvisor, Shazam, Duolingo, Airbnb, Pandora şi altele, lista completă fiind publicată pe site-ul companiei.

Toate aceste actualizări vor fi disponibile treptat în cursul săptămânilor următoare, acestea necesitând atât actualizarea produsului Google Now cât şi a aplicaţiilor compatibile. Compania afirmă că va extinde acest suport cu produse software şi cartonaşe informative noi, însă nu a oferit mai multe detalii despre o eventuală deschidere completă a accesului terţilor la Google Now.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News