Avast 8 a fost lansat, aduce o interfaţă şi opţiuni noi

Avast 8 a fost lansat, aduce o interfaţă şi opţiuni noi

După o perioadă Beta publică scurtă, producătorul Avast! a anunţat lansarea celei de-a opta versiuni a aplicaţiilor sale de securitate Avast! Free Antivirus, Avast! Pro Antivirus, Avast! Internet Security şi Avast! Premier.

Noile produse Avast folosesc o interfaţă nouă, care foloseşte stilul grafic Modern UI şi sunt optimizate pentru interacţiunile tactile. Dincolo de cosmetizarea grafică, Avast! 8.0 aduce un modul care verifică existenţa unor eventuale actualizări pentru produsele software instalate pe calculator, scutind astfel utilizatorul să mai apeleze la produse separate precum Secunia Personal Software Inspector şi oferindu-i o protecţie suplimentară împotriva breşelor de securitate descoperite în aplicaţii populare precum plugin-urile Flash sau Adobe Reader.

Motorul de scanare a primit o serie de actualizări, printre care şi rutine de detecţie euristică avansată care permit identificarea unor versiuni noi de fişiere malware pe baza semnăturilor sau comportamentului familiei din care fac parte. Maşina virtuală în care sunt rulate fişierele suspecte a fost şi ea îmbunătăţită, Avast afirmând că utilizatorul va putea lua decizii mai bune pe baza informaţiilor oferite de executarea codului în acest mediu protejat.

Printre noutăţi se mai găsesc Browser Cleaner, un modul de control de la distanţă numit AccessAnywhere care aduce multe îmbunătăţiri modulului actuale de control de la distanţă, şi Data Shredder, care va permite ştergerea mai sigură a unor discuri sau directoare importante. Aceste module nu sunt disponibile în totalitate în cadrul versiunii gratuite, cei care doresc mai mult trebuind să opteze, ca de obicei, pentru versiunile comerciale superioare.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News