Avid, celebrul editor video folosit la Hollywood, este acum gratuit

02.08.2017
Avid, celebrul editor video folosit la Hollywood, este acum gratuit

Cel mai apreciat software de editare video din industria cinematografică, Avid Media Composer, este acum disponibil pentru download şi utilizare complet gratuit. Avid a lansat o versiune numită Avid Media Composer First, care oferă funcţionalitate aproape completă şi nu are limite în privinţa modului de utilizare a aplicaţiei (poate fi folosită pentru dezvoltarea de clipuri comerciale), însă vine cu puţine restricţii pentru o parte dintre capabilităţi.

Noul Avid Media Composer First este orientat către începătorii în domeniul editării video şi celor care doresc să se familiarizeze cu procesul de lucru într-un software profesional. Aceştia pot realiza câte proiecte doresc în cadrul aplicaţiei gratuite şi o pot folosi pentru proiecte personale, proiecte comercaile, pentru reţele de socializare sau proiecte şcolare. Spre diferenţă de versiunea completă, disponibilă sub formă de abonament pe site-ul companiei, ediţia „First” oferă doar cinci foldere per proiect, suport pentru o listă limitată de plug-in-uri, patru track-uri video şi 8 track-uri audio per proiect şi doar posibilitatea de a randa clipuri de rezoluţie maximă Full HD la 60 de cadre pe secundă.

Pentru rezoluţii mai mari, profile de culoare extinse, sunet surround, sau masterizare 3D, Avid cere cumpărarea unei licenţe pentru versiunea completă. Din fericire, funcţiile disponible sunt mai mult decât de ajuns pentru orice amator şi foarte bune chiar şi pentru cei care activează pe YouTube, în cazul în care nu plănuiesc să publice clipuri 4K (Avid First oferă suport pentru editarea clipurilor 4K, dar nu şi pentru randarea lor în rezoluţia completă).

Pentru a instala Avid Media Composer First, nu trebuie decât să vă înscrieţi pentru un cont gratuit pe site-ul companiei, să descărcaţi kitul de instalare şi apoi să îl rulaţi. Adresa de mail folosită la înregistrare trebuie să fie validă, întrucât instalarea nu poate începe până când contul nu este confirmat prin e-mail. Fiind vorba despre un software profesional, cerinţele de sistem sunt destul de mari, însă nu complet exagerate. Orice sistem de gaming cu minimum 6 GB memorie RAM (8 GB sunt recomandaţi şi 16 GB pentru editarea de clipuri 4K), sistem de operare Windows 7, macOS 10.11 sau mai noi şi procesoare moderne va putea rula Avid Media Composer fără probleme.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult