BBC va lansa o aplicaţie gratuită cu 1.000 de clipuri în care apare naturalistul David Attenborough

09.05.2016
BBC va lansa o aplicaţie gratuită cu 1.000 de clipuri în care apare naturalistul David Attenborough
Cu ocazia zilei de naştere a lui David Attenborough, BBC a anunţat că va lansa, în toamnă, o aplicaţie gratuită care va include 1.000 de clipuri video în care apare celebrul naturalist şi prezentator.  
 
Aplicaţia Story of Life va fi disonibilă la nivel global şi va include clipuri din primii ani de carieră ai lui Attenborough, care a împlinit recent 90 de ani, dar şi din perioada recentă. 
 
Citeşte şi: Această aplicaţie dezvoltată de o echipă de români transformă telefoanele iPhone în detectoare de radiaţii
 
„Să cunoşti şi să înţelegi natura este unul dintre cele mai mari talente pe care le poate poseda cineva, iar dacă pierdem conexiunea cu natura ne pierdem pe noi înşine”, a declarat naturalistul cu această ocazie. 
 
Attenborough a devenit cunoscut în special pentru seria de documentare „Life” pe care a scris-o şi a prezentat-o. Acesta include titluri precum „Life on Earth” sau „The Life of Mammals”.  
 
 
Naturalistul s-a făcut remarcat şi prin avertismentele sale repetate legate de explozia demografică. El a atras atenţia că modelele actuale de consum, mai ales cele din statele bogate, reduc resursele naturale ale planetei într-un ritm care pune în pericol interesele generaţiilor următoare. 
 
Potrivit estimărilor Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), populaţia planetei ar urma să ajungă la 9,5 miliarde de perdoane în 2050.
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult