Bitdefender a lansat noua suită de soluţii pentru securitate Bitdefender 2017

04.10.2016
Bitdefender a lansat noua suită de soluţii pentru securitate Bitdefender 2017

Lansat astăzi pentru piaţa din România, Bitdefender 2017 foloseşte tehnologii cloud şi algoritmi de inteligenţă artificială pentru a elimina riscurile de pierdere a datelor, generate de ransomware, indiferent de sistemul de operare folosit.  Noul pachet de soluţii pentru securitate  este fisponibil pentru dispozitive Windows, Mac OSX şi Android.

Soluţiile Bitdefender 2017 includ şi funcţionalitatea Wi-Fi Security Advisor, care evaluează gradul de securitate a reţelelor de internet unde utilizatorii se conectează şi apoi raportează vulnerabilităţile depistate. De protecţie Wi-Fi Hotspot beneficiază şi browser-ul de plăţi online Safepay, care securizează tranzacţiile bancare electronice derulate prin internet wireless.

Consola Bitdefender Central, interfaţa adresată utilizatorilor unde aceştia îşi administrează conturile, licenţele şi dispozitivele, le permite de acum să activeze camera şi să facă fotografii de pe orice dispozitiv cu Windows şi Android, pentru a găsi mai uşor dispozitivele pierdute sau furate.

Protecţia Time Machine pentru terminale Mac previne accesul nedorit la copiile datelor, asigurând readucerea sistemului la starea iniţială chiar şi după un atac cu ransomware, fapt imposibil în absenţa unei soluţii de securitate cu această funcţionalitate.

Ransomware a devenit cea mai agresivă ameninţare cibernetică a momentului, iar dezvoltatorii acesteia au construit recent versiuni şi pentru alte sisteme de operare, după ce iniţial au vizat doar utilizatorii de Windows. Clasa de viruşi ransomware foloseşte criptarea pentru a restricţiona accesul la fişiere şi solicită ulterior recompensă în schimbul cheii de decriptare. Estimările FBI arată că pagubele cauzate de ransowmare ar putea ajunge, în premieră, la un miliard de dolari în 2016, după ce în prima jumătate a anului s-au apropiat de 500 de milioane de dolari, bani obţinuţi din şantajarea persoanelor fizice şi companiilor.

Ameninţarea TeslaCrypt reprezintă cel mai frecvent tip de ransomware care atacă utilizatorii din România, reprezentând circa 11% din infectări. În luna aprilie, specialiştii in securitate cibernetică ai Bitdefender au dezvoltat un set de instrumente care protejează terminalele utilizatorilor de versiunile actuale şi viitoare ale familiilor de ransomware TeslaCrypt, CTB-Locker şi Locky exploatând punctele slabe din mecanismul de răspândire a viruşilor.

Un studiu realizat de Bitdefender în noiembrie 2015 arată că 48% dintre românii victime ale clasei de viruşi ransomware au plătit pentru a-şi recupera datele personale de pe terminalul blocat. Suma medie pe care ar fi dispuşi să o plătească este de 550 de lei. Astfel, probabilitatea ca hackerii să facă bani şi în România de pe urma acestui tip de software periculos este foarte ridicată, în condiţiile în care 52% dintre utilizatorii de internet spun că sunt dispuşi să achite o sumă de bani în eventualitatea unei infectări şi a pierderii accesului la informaţii.  

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult