Bixby, asistentul vitual de la Samsung, este disponibil acum şi pe frigidere

15.05.2017
Bixby, asistentul vitual de la Samsung, este disponibil acum şi pe frigidere

După un debut nu tocmai de succes pe Galaxy S8 al asistentului virtual Bixby, am putea presupune că următoarea dată când îl vom întâlni va fi odată cu lansarea lui Galaxy Note8, care va avea loc cel mai probabil în această toamnă. Samsung are însă alte planuri, cel de-al doilea dispozitiv cu Bixby fiind un frigider, compania sugerând că va dori să implementeze această tehnologie în toate dispozitivele sale conectate la internet.

Frigiderele din generaţia Family Hub 2.0 primesc acum suport pentru asistentul digital Bixby, cu toate funcţiile sale disponibile în acest moment. Cei care au deja un astfel de frigider vor primi acces la Bixby printr-o actualizare software, în timp ce utilizatorii care vor cumpăra frigiderul în viitorul apropiat îl vor găsi pre-instalat.

Bixby va oferi astfel acces rapid la informaţii precum prognoza meteo, reţete culinare şi alt astfel de conţinut, pe care îl găsim şi pe ecranul Hello Bixby de pe Galaxy S8, însă va primi şi suport pentru nişte funcţii mai speciale, dedicate frigiderului. De exemplu, temperatura din interior va putea fi schimbată prin intermediul Bixby, iar în funcţie de comportamentul utilizatorului, asistentul virtual poate să înveţe reţetele preferate şi să le sugereze atunci când vine momentul pentru gătit. Desigur, Bixby are acces şi la toate funcţiile Smart Hub 2.0, care interconectează electrocasnicele Samsung precum aparate de aer condiţionat şi aspiratoare.

Din păcate însă, Bixby încă nu beneficiază de funcţionalitate care să îl pună într-o lumină favorabilă în comparaţie cu Cortana, Siri sau Google Assistant. În timp ce  în Coreea de Sud asistentul a primit şi suport pentru comenzi vocale, în restul lumii, acesta încă nu poate fi activat decât prin atingeri ale ecranului sau apăsarea butonului dedicat de pe Galaxy S8.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult