Blue, viitoarea versiune de Windows, ar putea fi lansată în vara anului viitor

29.11.2012
Blue, viitoarea versiune de Windows, ar putea fi lansată în vara anului viitor

Zvonul conform căruia Microsoft va renunţa la programul actual de dezvoltare software în favoarea unui ritm mai alert nu este o noutate, Mary Jo Foley de la ZDNet şi Paul Turrott de la WinSuperSite vehiculându-le încă din luna august a acestui an. Conform acestora, Windows 8 are şanse să devină ultimul sistem de operare Microsoft care respectă tradiţionala perioadă de 2,5 – 3 ani dintre lansările majore, versiunile viitoare urmând să fie actualizări de mică anvergură cu seturi de noutăţi mai reduse dar şi cu un preţ mai accesibil.

Conform unor surse anonime din cadrul companiei, proiectul Windows Blue este real şi se va materializa undeva la jumătatea anului viitor, acesta urmând să afecteze atât sistemul de operare desktop cât şi platforma Windows Phone. Zvonul vehiculat acum de The Verge este de fapt cel de-al treilea din această ultimă jumătate de an, după cel susmenţionat şi aluzia Microsoft conform căreia actualizările Service Pack vor fi disponibile într-o formă nouă.

Un ritm mai rapid de dezvoltare care aduce actualizări de anvergură mai mică la intervale mai mici de timp nu este o noutate, modelul fiind adoptat de multă vreme de Apple sau dezvoltatorii distribuţiilor Linux. Windows Blue va fi oferit ca o actualizare pentru recent lansatul Windows 8, aparent Microsoft urmând să păstreze denumirea celui din urmă, iar costul acestuia va fi modic sau chiar nul.

După acest moment, actualizările vor intra pe drumul descris mai sus, probabil la interval de un an sau chiar mai des, Microsoft intenţionând astfel să faciliteze actualizarea la ultima versiune a platformelor sale, asigurându-se astfel că deţine o piaţă mai puţin fragmentată decât cea din prezent.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News