Browser-ul Edge nu va mai funcționa pe Windows 7. Microsoft încurajează upgrade la Windows 10

15.04.2020
Browser-ul Edge nu va mai funcționa pe Windows 7. Microsoft încurajează upgrade la Windows 10

Browser-ul Edge bazat pe Chromium de la Microsoft este în acest moment unul dintre cele mai populare din lume, fiind eclipsat doar de Chrome-ul celor de la Google. Acesta este apreciat nu doar pentru că este foarte rapid și bine optimizat pentru consumul de memorie, însă și pentru că este disponibil pe multe sisteme de operare. Se pare însă că utilizatorii de Windows 7 nu vor putea să continue să îl folosească decât până anul viitor.

Conform Microsoft, noul browser Microsoft Edge, compatibil în acest moment cu Windows 7, 8, 8.1 și Windows 10, alături de macOS, iOS, Android și Linux, va opri suportul oficial pentru versiuni mai vechi. Astfel, utilizatorii de Windows 7 vor fi primii care vor fi afectați. Practic, compania nu va oferi suport oficial prin actualizări software și de compatibilitate pentru această versiune decât până pe 15 iulie 2021.

Într-o situație similară se află și cei care folosesc versiunea pentru servere a sistemului de operare: Windows Server 2008 R2. Această decizie poate fi considerată cel puțin ciudată, având în vedere că Edge a fost lansat de foarte puțin timp, chiar după ce Windows 7 a rămas fără suport software oficial din partea companiei.

„Vom continua să oferim suport pentru Microsoft Edge pe Windows 7 și Windows Server 2008 R2 până pe data de 15 iulie 2021. Aceste sisteme de operare sunt în afara suportului oficial, iar Microsoft recomandă să treceți pe un sistem de operare care încă primește suport, precum Windows 10”

În timp ce Microsoft Edge te protejează pe internet, PC-ul tău poate fi vulnerabil la alte tipuri de riscuri. Pentru a putea oferi suport pentru modul Internet Explorer pe aceste sisteme de operare, dispozitivele vor trebui să beneficieze de actualizările Extended Security Updates pentru Windows 7. Fără acestea, funcționalitatea Internet Exploder va fi vulnerabilă la riscuri de securitate. De asemenea, funcția IE ar putea să înceteze să funcționeze fără suportul continuu asigurat de actualizările extinse de securitate.”

Acesta este anunțul oficial publicat de Microsoft pe site-ul său.

(via Softpedia)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult