Browserul Chrome, afectat de un bug care face posibilă detectarea modului Incognito

19.07.2019
Browserul Chrome, afectat de un bug care face posibilă detectarea modului Incognito

Promiţând sesiuni discrete de navigare web, care să nu fie păstrate în istoricul de navigare al browserului Chrome, modul Incognito trebuia să fie nedetectabil şi pentru site-urile accesate, împiedicând administratorii web să combată folosirea acestuia.

Însă o greşeală a modului în care funcţia Incognito a fost gândită face posibilă detectarea sa prin simpla includere a unui script care să verifice disponibilitatea unei funcţii numită FileSystem framework, dezactivată automat la activarea modului de navigare Incognito. Google promite că va îndepărta această portiţă, cât şi orice alte metode care ar putea permite detectarea folosirii modului Incognito.

Cât despre motivele pentru care administratorii web ar vrea să combată funcţia Incognito, avem pe de o parte obişnuitele practici de monitorizare a obiceiurilor la navigare web cu scopul afişării de reclame, dar şi o justificare aparent legitimă. O parte dintre utilizatori folosesc modul Incognito pentru a profita la nesfârşit de ofertele de încercare disponibile pe unele site-uri de conţinut, care oferă acces gratuit la conţinut premium în limita unui anumit număr de vizionări.

Astfel, este puţin probabil ca folosirea complet anonimă a modului Incognito să fie tolerată şi de acum înainte, furnizorii de conţinut trebuind fie să găsească noi metode de detectare, sau să condiţioneze accesul la conţinut demo prin crearea unui cont de utilizator gratuit.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult